Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φύγε, σκόρε!

Μια πεταλούδα ορεξάτη.
Οι σκόροι ανήκουν στον όμορφο κόσμο των πεταλούδων.
Ωστόσο, για τα ρούχα μας είναι καταστροφικοί επισκέπτες, καθώς τρέφονται με ίνες μαλλιού. Οι μυρωδιές, δε, από ιδρώτα τους έλκουν ιδιαίτερα. Γι αυτό, όταν αποθηκεύουμε τα χειμωνιάτικα, πρέπει να είναι καθαρά.
Επιτέλους ! Ζεσταθήκαμε λιγάκι! Καιρός να βάλουμε στην άκρη τα χοντρά χειμωνιάτικα ρούχα. Απαραίτητο είναι, όμως, να τα προστατέψουμε από τον νούμερο ένα εχθρό τους, το σκόρο.
Εξίσου απαραίτητο είναι και να σεβαστούμε το περιβάλλον και την υγεία μας. Πώς θα συνδυάσουμε και τα τρία;
Αν αγοράζετε συνήθως από το σούπερ μάρκετ διάφορα προϊόντα γεμάτα χημικά και συντηρητικά για να καταπολεμήσετε το σκόρο, ας σας δείξουμε πώς μπορούμε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας φυσικά απωθητικά για το ζουζούνι που ορέγεται τα ρουχαλάκια μας.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
* λεβάντα (στα μαγαζιά μπαχαρικών), * γαρίφαλο, * πράσινο σαπούνι * αρωματικά σαπουνάκια (μεμονωμένα σε καταστήματα καλλυντικών) * χαρτί γκοφρέ (ανακυκλωμένο ή ανακυκλώσιμο) * κομμάτια από ύφασμα ή τούλι * κορδονάκια από φυσικό υλικό ή κορδέλες που έχουν περισσέψει από δώρα * αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, γαρίφαλου, κέδρου, μέντας, θυμαριού και φασκόμηλου * βαμβάκι.

Τι κάνουμε
Τυλίγουμε τα σαπουνάκια στο γκοφρέ χαρτί σε σχήμα καραμέλας και τα τοποθετούμε στα συρτάρια ή στις τσέπες των σακακιών και των παλτών.
Για τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνουμε μικρά πουγκάκια από το ύφασμα ή το τούλι - αφού το κόψουμε σε τετραγωνάκια - τα γεμίζουμε με τη λεβάντα και το γαρίφαλο και τα κλείνουμε με τα κορδονάκια. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μικρά υφασμάτινα ή τούλινα σακουλάκια από παλιές μπομπονιέρες - ξέρετε, από αυτές που συνήθως ξεμένουν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.
Όσον αφορά τα αιθέρια έλαια, ρίχνουμε μερικές σταγόνες σε βαμβάκι και το κλείνουμε στα υφασμάτινα πουγκάκια μας.

Τι κάνουμε με τα ρούχα που δεν θα ξαναφορέσουμε, τα παιχνίδια που έχουμε "χορτάσει" ή τα βιβλία που έχουμε διαβάσει;
Αν έχετε ρούχα που σας μίκρυναν, μην τα πετάτε! Με την προϋπόθεση ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και όχι φθαρμένα ή κατεστραμμένα, ίσως φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλο. Επίσης, παιχνίδια που δεν προκαλούν πλέον το ενδιαφέρον , γιατί μεγάλωσαν τα παιδιά ή ακόμη και γιατί τα έχουν διπλά, για άλλα παιδιά είναι θησαυρός!
Το ίδιο και για τα βιβλία, μικρότερα ξαδέλφια ή γειτονόπουλα είναι οι πρώτοι που μπορείτε να στραφείτε. Ακόμη, τα παιδιά που δουλεύουν στα φανάρια ή περιμένουν στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ για να πάρουν το καρότσι σας, μπορεί να είναι η επόμενη επιλογή σας.

Μπορείτε ακόμη να απευθυνθείτε στην εκκλησία της ενορίας σας ή σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπου οι υπεύθυνοι αναλαμβάνουν να διαθέσουν όσα θα προσφέρετε σε άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη.
Βασιλική Χρυστοσομίδου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια