Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ επιτέθηκαν στο Ισραήλ

חמאס והג'יהאד האיסלאמי תקפו את ישראל
Η εισβολή που αιφνιδίασε το Ισραήλ
«Είμαστε σε πόλεμο» διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζαμιν ΝετανιάχουΣτις 7 Οκτωβρίου 2023, εξαπωλήθηκε εισβολή στο Ισραήλ, από την κυρίαρχη αρχή της Λωρίδας της Γάζας, δηλαδή την φανατική ισλαμιστική Χαμάς, με συμμάχους και άλλες παλαιστινιακές τρομοκρατικές ομάδες, όπως το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ στην Παλαιστίνη, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης αλλά και την Χεζμπολάχ από τον Νότιο Λίβανο. 
Η επίθεση είχε οργανωμένο αιφνιδιαστικό χαρακτήρα, με εκτόξευση πυραύλων, επίθεση μηχανοκίνητων ταξιαρχιών σε κοινότητες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, καθώς και απαγωγές Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών.
Οι παλαιστινιακές τρομοκρατικές ομάδες ονόμασαν την επίθεσή τους "επιχείρηση Κατακλυσμός του αλ-Ακσά" ( αραβικά: عملية طوفان الأقصى‎) και το Ισραήλ ονόμασε την αντεπίθεση του "επιχείρηση σιδερένια ξίφη" ( εβραϊκά: מבצע חרבות ברזל‎). 
Συνολικά, τουλάχιστον 2.200 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα, προκαλώντας εκατοντάδες θανάτους και τραυματισμούς στο Ισραήλ. Το Ισραήλ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πόλεμο.
Οι επιθέσεις με πυραύλους συνοδεύτηκαν από διείσδυση παλαιστίνιων μαχητών στα κιμπούτς που περιβάλλουν τη Γάζα και την ισραηλινή πόλη Σντερότ, με τα παλαιστινιακά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες βρίσκονται υπό παλαιστινιακή ομηρία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια