Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απάθεια / Αδράνεια η Κρίση της Ανθρωπότητας

Η Κρίση της Ανθρωπότητας είναι Απόρροια της Μαζικής Αδιαφορίας, Αδράνειας κι Απάθειας.
“Σ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας, η αδράνεια εκείνων που θα μπορούσαν να είχαν δράσει, η αδιαφορία εκείνων που θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα, η σιωπή της φωνής της δικαιοσύνης όταν είχε μεγαλύτερη σημασία, ήταν αυτή που επέτρεψε στο κακό να θριαμβεύσει”. ~Haile Selassie

Γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει; Γιατί να ασχοληθείτε; Αν η δυστυχία των άλλων δεν φαίνεται να σας επηρεάζει, ή κατά κάποιο τρόπο ακόμη και να βελτιώνει τη δική σας μοίρα στη ζωή, ας είναι, αφού τι θα μπορούσατε να κάνετε γι’ αυτό ούτως ή άλλως; Αν κρύβεστε από το κακό, αν δεν λέτε τίποτα, θα εξαφανιστεί αυτό το κακό;

Αν υποστηρίζετε ή επικροτείτε το κακό των άλλων, όπως συμβαίνει ιδίως στον πόλεμο, δεν είστε και εσείς ο ίδιος κακός; Αν επιτρέπετε να συμβαίνουν φρικαλεότητες χωρίς να μιλάτε ή να κουνάτε το δαχτυλάκι σας για να τις σταματήσετε, απαλλάσσεστε από την ευθύνη και το φταίξιμο; Αν η αδιαφορία σας προκαλεί μεγάλο πόνο και δυστυχία στους αθώους, φωνάζετε μέσα στην νύχτα από αγωνία ή κοιμάστε βαθιά σε μια κατάσταση κρυφής και αδαούς ευδαιμονίας;

Η κρίση της ανθρωπότητας, η αποτρόπαια δυστυχία της ανθρωπότητας- έχει επιτραπεί να διαρκέσει και να επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της εκκωφαντικής σιωπής της συλλογικής αγέλης που δεν ενδιαφέρεται για την ανθρωπότητα, η οποία κατατρώγεται από τον αξιοθρήνητο εναγκαλισμό της δειλής απάθειας. Οι περισσότεροι φαίνεται να προσκολλώνται στην έννοια της θυματοποίησης με τη μία ή την άλλη μορφή, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους και να την χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία για να αγνοήσουν την αγωνία και την θλίψη των άλλων.

Φυσικά, αυτό είναι μόνο μια παθολογική διαφυγή από την πραγματικότητα και ένας τρόπος για να τα βγάλουν πέρα χωρίς να χρειάζεται να αναλάβουν την ευθύνη για την έλλειψη των ενεργειών τους ή να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της θέασης της οικτρής αντανάκλασής τους στον καθρέφτη.

Με στοιχειώνει αυτή η καθολική έλλειψη συναισθήματος και κατανόησης για τους συνανθρώπους μας, και η μαζική εθελοντική αποδοχή της ακραίας τυραννίας και του μίσους που επιτρέπει την ύπαρξη ψυχολογικών βασανιστηρίων, βίας, διαστροφής και δολοφονίας, με ελάχιστη αντίσταση. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε οποιονδήποτε “πολιτισμό” που ισχυρίζεται ότι έχει ψυχή ή συνείδηση, ή ενσυναίσθηση για όλα τα πραγματικά θύματα της κρατικής επιθετικότητας, τα περισσότερα από τα οποία εγκρίνονται από τον κύριο όγκο των αποτρόπαιων “εθνικιστικών” κοινωνιών; Δισεκατομμύρια έχουν πληγεί και πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν πεθάνει από τις κτηνώδεις πράξεις των κακών τυράννων- τυράννων κρατών και κυβερνήσεων, οι οποίοι κυβέρνησαν τους πολλούς, με την πλήρη υποστήριξη των πληθυσμών τους.

Έχουν χτιστεί αυτοκρατορίες, έχουν διεξαχθεί επιθετικοί πόλεμοι, φρικτές πράξεις κτηνωδίας και η οικονομική καταστροφή, ο ακρωτηριασμός, τα βασανιστήρια και η δολοφονία αθώων έχουν εγκριθεί στο όνομα της κατάκτησης και της ψευδούς προπαγανδισμένης έννοιας της προώθησης της ελευθερίας, η οποία φυσικά είναι το πιο γελοίο ψέμα απ’ όλα. Αυτό το ψέμα υπήρξε ο βασικός πυλώνας όλων των εθνών που πολέμησαν με σχεδόν απόλυτη επιθετικότητα εναντίον αθώων.

Όλη αυτή η νοσηρή η επιθετικότητα, η κατοχή, οι προσπάθειες παγκόσμιου ελέγχου και η σφαγή και δολοφονία πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, οι πόλεμοι και οι γενοκτονίες για ένα κομμάτι γης, έχει γίνει αποδεκτή ως νόμιμη από σχεδόν όλους και με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μεγάλο μέρος αυτής της αποδοχής έχει δικαιολογηθεί λόγω της επίρριψης ευθυνών σε ανύπαρκτα τέρατα από μακριά, όπως πουλήθηκε στο “κοινό” από τους πολιτικούς και τους προπαγανδιστές του κάθε κράτους, αλλά αυτές οι δικαιολογίες είναι κούφιες και δεν ακούγονται αληθινές.

Το παρελθόν αφηγείται την ιστορία μιας βάρβαρης ανθρωπότητας που στηρίζεται στην βαρβαρότητα, την δολοφονία, την δουλεία, την κατάκτηση και την επιδίωξη της εξουσίας χωρίς να εμποδίζεται από καμία αίσθηση δικαίου, συμπόνιας ή σεβασμού της ζωής. Σκεφτείτε τις μεγάλες δυνάμεις του χθες σε αυτή την σύγχρονη εποχή, αυτές της Ρώμης, της Κίνας, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, του Ισραήλ, της ναζιστικής Γερμανίας, της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, της Αυτοκρατορίας των “Ηνωμένων” Πολιτειών, και τώρα βέβαια, την ανάμειξη των δυτικών χωρών σε μια ισχυρή πολεμική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Αυτές είναι μόνο μια χούφτα από τις εκατοντάδες αυτοκρατορίες που υπήρξαν και βασίλεψαν σε αυτή την γη, υποδαυλίζοντας τον θάνατο και την καταστροφή σε όλη τη διαδρομή. Τώρα, η επιδίωξη για διεθνή κυριαρχία έχει προκαλέσει μια συγχώνευση “πολιτισμών” που ανταγωνίζονται για μια θέση στο τραπέζι μιας παγκόσμιας παγκόσμιας άρχουσας τάξης, και όλα αυτά ενώ τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων του κόσμου κάθονται και παρακολουθούν χωρίς να δημιουργούν καμία νόμιμη αντίσταση σε αυτή την επίθεση κατά της ανθρωπότητας.

Αυτές τις τελευταίες δεκαετίες, και ιδιαίτερα αυτά τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια απεχθή ολοκληρωτική διακυβέρνηση σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου σχεδόν κάθε χώρα έχει διεξάγει πόλεμο εναντίον του ίδιου της του λαού, σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως μια προσπάθεια να προωθηθεί μια παγκόσμια εκστρατεία εγχώριου πολέμου που βασίζεται στην ερήμωση μέσω της δημοκτονίας. Αυτός είναι ο κόσμος που επιτρέψατε να γίνει πανίσχυρος, και ο κόσμος που θα ολοκληρώσει την προσπάθειά του για παγκόσμια εξουσία και έλεγχο, εκτός αν πολλοί περισσότεροι αποφασίσουν να πουν όχι και να τον σταματήσουν.

Σκεφτείτε μόνο τα τελευταία χρόνια που πέρασαν, και τι έχει επιτραπεί να παραμείνει όρθιο; Κατασκευάστηκε ένα ψεύτικο ψέμα περί “κοβιδισμού”, και μια πολιτικά κηρυγμένη ψεύτικη εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έστρεψε τα αποβράσματα της κάθε κυβέρνησης να ενεργήσουν ως ολοκληρωτικά τέρατα, η οποία χρησιμοποιήθηκε για να ΄κλειδώσει΄ την κοινωνία. Τα ταξίδια περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό, οι επιχειρήσεις έκλεισαν σε εθνικό επίπεδο λόγω δρακόντειων διαταγών που εκδόθηκαν από τις κρατικές “εξουσίες”.

Οι μάσκες επιβλήθηκαν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και του κόσμου, και οι συνεχείς δόλιες δοκιμές, δοκιμές που ήταν μια πλήρης απάτη, χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο για να τρομάξουν αυτόν τον αδύναμο πληθυσμό, αλλά και για να προετοιμάσουν το έδαφος για την πολύ τοξική και θανατηφόρα ένεση βιολογικού όπλου που ονομάστηκε ψευδώς “εμβόλιο covid”.

Οι ταραχές, οι λεηλασίες, η μαζική καταστροφή περιουσιών και η βία, ήταν πλήρως σκηνοθετημένες και σκόπιμα εγκεκριμένες από την κυβέρνηση- μετατρέποντας σε χαμένες εγκληματικές συμμορίες που αυτοαποκαλούνται “Black Lives Matter” και “Antifa”.

Αθώοι φυλακίστηκαν επειδή μίλησαν εναντίον αυτού του κυβερνητικού πραξικοπήματος και του εγκληματικού ιατρικού κατεστημένου, και πολλοί πολίτες δολοφονήθηκαν από γιατρούς και προσωπικό νοσοκομείων σε όλη την υφήλιο. Οι χρεοκοπίες έγιναν καθημερινό φαινόμενο και η οικονομία καταστράφηκε. Ο ρατσισμός χωρίς αποκλεισμούς και η ανήθικη συμπεριφορά υποδαυλίστηκαν σκόπιμα από τις κρατικές πόρνες και έγιναν να φαίνονται “φυσιολογικά”.

Τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτέλεσαν αναπόσπαστο εργαλείο για την πώληση αυτού του ψέματος, και πλημμύρισαν όλη την κοινωνία μέσω κάθε δυνατής διεξόδου, συμπεριλαμβανομένης κάθε εκμετάλλευσης αποπροσανατολισμού, την οποία φυσικά επέβαλλαν τα κράτη. Η καταστροφή των προσπαθειών διανομής τροφίμων ήταν συνηθισμένη, και η διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού ήταν καθολική. Η παρακολούθηση από την κυβέρνηση, η αυστηρή λογοκρισία και η αξιολύπητη ηλιθιότητα του τύπου “βλέπω κάτι, λέω κάτι” από “φίλους”, γείτονες, ακόμη και μέλη της οικογένειας, έγιναν “φυσιολογική” συμπεριφορά από έναν σχεδόν πλήρως πειθήνιο, μίζερο και δειλό πληθυσμό.

Από την μερική λήξη αυτής της απάτης, διαπράχθηκαν πολλές φρικαλεότητες, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής ζώων σε όλη την χώρα και της καταστροφής αγροκτημάτων και ράντζων (εσκεμμένα ή μη), αυτών που είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια να τραφεί ο κόσμος. Αυτό επέτρεψε την μαζική δημιουργία ψεύτικων τροφίμων και κρέατος, δηλητηριάζοντας όσους εξαρτώνται από την ελεγχόμενη από το κράτος διατροφική αλυσίδα, που είναι ένα τεράστιο κομμάτι του κόσμου.

Η δηλητηρίαση του αέρα και του νερού ήταν συνηθισμένη, με ψεύτικες σημαίες ή ελεγχόμενα γεγονότα που σκορπούσαν επικίνδυνες τοξίνες. Λόγω των ψεμάτων και της ισχυρής πίεσης, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν υποκύψει στις ενέσεις βιολογικών όπλων, προκαλώντας καταστροφή της υγείας σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Εν μέσω όλης αυτής της τρομοκρατίας, των δολοφονιών, των προσπαθειών λιμοκτονίας, της οικονομικής καταστροφής, του πληθωρισμού και των συνεχών προσπαθειών δημοκτονίας και ερήμωσης, υφίσταται μεγάλος κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου κυρίως λόγω των δολοφονικών κυρώσεων των δυτικών δυνάμεων και της συνεχούς υποδαύλισης των συγκρούσεων, ενώ όλες οι μεγάλες χώρες επιδιώκουν να κερδίσουν μια κορυφαία θέση σε κάποια “νέα παγκόσμια τάξη” που επιδιώκεται. Με αυτή την παραφροσύνη, έρχεται η πραγματική απειλή του πυρηνικού αφανισμού, αρκεί μόνο μία πυρηνική δύναμη να αποφασίσει να τραβήξει την σκανδάλη…

Σε όλη αυτή την τρέλα, οι περισσότεροι συνέχισαν να σιωπούν μπροστά στην δολοφονία και την σφαγή αθώων  από τους κρατικούς παράγοντες και τα τσιράκια τους. Η αστυνομική-κρατική κτηνωδία, οι προσπάθειες λιμοκτονίας, τα λουκέτα, ο μαζικός και υπερπληθωρισμός, ο ακρωτηριασμός και ο θάνατος λόγω των θανατηφόρων λεγόμενων “εμβολίων”, συνεχίζονται. Η δηλητηρίαση αυτής της γης με βάση το ψέμα της “ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής”, προχωράει ολοταχώς, η οποία φαίνεται να είναι μια άλλη μορφή άσκησης της αποανάπτυξης.

Δεν χρειάζεται να ξυπνήσουν όλοι μαζί, αλλά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πρέπει να εγκαταλείψει τους απαθείς τρόπους του, την αδιαφορία του να κρύβεται από την αλήθεια (ή και το δάχτυλο του) και την μαζική του αδιαφορία για την υπόλοιπη κοινωνία. Πολλοί πρέπει να βγουν από τις σκιές, δεν μπορούν να παραμείνουν σιωπηλοί μπροστά στην τυραννία, και πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε αυτή την τρομερή απειλή που δεν θα εξαφανιστεί ποτέ από μόνη της.

Το να συνεχίσουμε να αγνοούμε την δυσχερή θέση της ανθρωπότητας και την κρίση της ανθρωπότητας, μπορεί να οδηγήσει μόνο στην κόλαση επί της γης και στην μαζική υποδούλωση όλων, εκτός από τις ισχυρές “ελίτ”, τις κυβερνήσεις που τους ανήκουν και ελέγχονται, και τους κακοποιούς της επιβολής τους.

Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί από εκείνους που κάνουν κακό, αλλά από εκείνους που τους παρακολουθούν χωρίς να κάνουν τίποτα. Σταματήστε αυτόν τον πόνο και την ταλαιπωρία, σταματήστε την τυραννία, σταματήστε τα κράτη/δολοφόνους! Σταματήστε τις φρικαλεότητες τους! Επιτέλους, αναλάβετε την ευθύνη της ζωής σας έστω και στραβά έστω και λίγο έστω και λάθος!!! Κάντε κάτι! Σταματήστε να είστε απαθείς, αδρανείς, αδιάφοροι!

@Ηώ Αναγνώστου /terrapapers.com/ 2023

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια