Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Steve Harwell 1967-2023 Αμερικανός τραγουδιστής

Ο Στίβεν Σκοτ Χάργουελ (9 Ιανουαρίου 1967 – 4 Σεπτεμβρίου 2023) ήταν Αμερικανός τραγουδιστής. Ο Χάργουελ υπηρέτησε ως τραγουδιστής και frontman για το ροκ συγκρότημα Smash Mouth από την ίδρυσή του το 1994 μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2021. Πριν φύγει από το συγκρότημα, ήταν ο ίδιος και ο μπασίστας Paul De Lisle. μόνο δύο σταθερά μέλη.

Καριέρα
Ο Greg Camp σχημάτισε τους Smash Mouth με τους Harwell, Kevin Coleman και Paul De Lisle . Ο Χάργουελ ήταν προηγουμένως ράπερ στο FOS (Ελευθερία του Λόγου). Πέτυχαν για πρώτη φορά την επιτυχία για το τραγούδι τους το 1997 " Walkin' on the Sun ". Ο Χάργουελ ήταν χαρακτηριστικό μέλος του καστ στην έκτη σεζόν του ριάλιτι σόου VH1 The Surreal Life το 2006. Έχει εμφανιστεί σε άλλες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς επίσης έκανε ένα καμέο στην ταινία Rat Race του 2001 . 
Ο Χάργουελ ερμήνευσε επίσης δύο τραγούδια, τα "Beside Myself" και "Everything Just Crazy", για τη νοτιοκορεα-κινεζική ταινία κινουμένων σχεδίων Pororo, The Racing Adventure του 2013 . Κατά τη διάρκεια μιας παράστασης με τους Smash Mouth στην Ουρμπάνα του Ιλινόις , στις 27 Αυγούστου 2016, ο Χάργουελ κατέρρευσε στη σκηνή και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Το συγκρότημα ολοκλήρωσε τη συναυλία χωρίς αυτόν, με τον Paul De Lisle να αναλαμβάνει τα φωνητικά.  
Τον Οκτώβριο του 2021, το συγκρότημα εμφανίστηκε σε ένα φεστιβάλ μπύρας και κρασιού στο Bethel Woods Centre for the Arts στο Μπέθελ ​​της Νέας Υόρκης , όπου ο Χάργουελ φαινόταν να είναι μεθυσμένος, απειλώντας τα μέλη του κοινού και εκτελώντας κάτι που έμοιαζε με ναζιστικό χαιρετισμό.  Μετά την παράσταση, ο Χάργουελ ανακοίνωσε την αποχώρησή του λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας. 
Προσωπική ζωή
Ο Χάργουελ είχε έναν γιο τον Πρίσλεϋ που πέθανε τον Ιούλιο του 2001 από οξεία λεμφοκυτταρική λευχαιμία σε ηλικία έξι μηνών. Στη συνέχεια, ο Χάργουελ δημιούργησε ένα ταμείο ιατρικής έρευνας στο όνομα του Πρίσλεϋ. 
Ασθένεια και θάνατος
Σε όλη του τη ζωή, ο Χάργουελ πάλεψε με τον αλκοολισμό . ο 2013, διαγνώστηκε με μυοκαρδιοπάθεια και εγκεφαλοπάθεια Wernicke , που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια και να επηρεάσει κινητικές λειτουργίες όπως η ομιλία και η μνήμη. Νοσηλεύτηκε το 2017 ως αποτέλεσμα της μυοκαρδιοπάθειας του, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί μια παράσταση. Ο Χάργουελ άφησε να εννοηθεί ότι αποσύρθηκε επειδή αυτά τα προβλήματα εμπόδισαν την ικανότητά του να αποδίδει καλά. 
Ο Χάργουελ πέθανε στο σπίτι του στο Μπόιζ του Αϊντάχο , στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, μία ημέρα αφότου αναφέρθηκε ότι εισήλθε σε νοσηλεία για ηπατική ανεπάρκεια τελικού σταδίου .  Ήταν 56 ετών. Σε αφιέρωμα, ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Robert Hayes, είπε: "Ο Steve έζησε μια ζωή 100% με τέρμα το γκάζι. Έλεγε έντονα σε όλο το σύμπαν πριν καεί."

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια