Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Jack Sonni Rest In Peace 1954-2023 Dire Straits

Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας των Dire Straits Τζακ Σόνι .
Ο Jack Sonni (9 Δεκεμβρίου 1954 – 30 Αυγούστου 2023) ήταν Αμερικανός συγγραφέας, μουσικός και στέλεχος μάρκετινγκ, περισσότερο γνωστός ως «ο άλλος κιθαρίστας» στους Dire Straits κατά την εποχή των Brothers in Arms του συγκροτήματος .

Πρώιμη ζωή και εκπαίδευση 
Γεννημένος ως John Thomas Sonni , τον τράβηξε η μουσική σε νεαρή ηλικία, ο Sonni έμαθε πρώτα πιάνο, μετά τρομπέτα, μεταπήδησε στην κιθάρα στα 14. Η αγάπη του για το όργανο τον οδήγησε να εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, όπου σπούδαζε λογοτεχνία . παρακολουθήσει το Ωδείο Μουσικής του Χάρτφορντ .

Καριέρα 
Μετά την αποφοίτησή του, ο Sonni παρουσιάστηκε στον κιθαρίστα σύνοδο της Νέας Υόρκης Elliott Randall (διάσημος για το σόλο του στην επιτυχία " Reelin' In the Years ") από τον keyboardist Michael Holmes, απόφοιτο του Eastman και σύντροφο του Tony Levin και του Steve Gadd. Ο Ράνταλ έγινε μέντορας και δάσκαλος και έπεισε τον Σόνι να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και να ξεκινήσει την καριέρα του. Έζησε στη Νέα Υόρκη από το 1976 έως το 1985, αρχικά προσπαθώντας να μπει στη δουλειά του session αλλά άρχισε να επικεντρώνεται στο δικό του συγκρότημα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, το συγκρότημα του Sonni The Leisure Class είχε γίνει το βράδυ της Δευτέρας στο Kenny's Castaways στην Bleecker Street στο Greenwich Village , ένα μέρος για ανερχόμενες δράσεις.
Στα τέλη του 1977, ο Sonni πήγε για δουλειά στην Alex Music στην 48th Street στο Μανχάταν. Το 1978, άρχισε να εργάζεται στο νέο Rudy's Music Stop, που ανήκε στον λαουτιέρη Rudy Pensa , όπου γνώρισε μέλη των Dire Straits , πρώτα τον David και μετά τον Mark Knopfler .
Ο Sonni επισκέφτηκε τους Knopflers στο Λονδίνο και αφού ο David (και μετά ο Hal Lindes ) αποχώρησε από το συγκρότημα, ο Sonni κλήθηκε να συμμετάσχει στο συγκρότημα για τις ηχογραφήσεις του 1984 για τους Brothers in Arms και την επακόλουθη περιοδεία. Ο Sonni δέχτηκε και έπαιξε συνθεσάιζερ κιθάρας στο "The Man's Too Strong." Ο Sonni έπαιξε επίσης τη συναυλία Live Aid στο Wembley, στις 13 Ιουλίου 1985, με τους Dire Straits.
Μετά τη συνεργασία του με τους Dire Straits, ο Sonni συνέβαλε σε έργα άλλων μουσικών, αλλά τελείωσε την επαγγελματική του μουσική καριέρα όταν γεννήθηκαν οι δίδυμες κόρες του το 1988. Ξεκίνησε μια δεύτερη καριέρα ως στέλεχος μάρκετινγκ, πρώτα στο Seymour Duncan και μετά στη Rivera Guitar Amplifiers και στη συνέχεια αρκετά χρόνια ως διευθυντής επικοινωνίας μάρκετινγκ στη Line 6 , κατασκευαστής προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας για μουσικούς. Ήταν καθοριστικός για την ανάπτυξη και την κυκλοφορία του POD, το οποίο ονόμασε και έδωσε στο προϊόν το θρυλικό του σχήμα. Το 2001, έγινε αντιπρόεδρος επικοινωνίας μάρκετινγκ για το Guitar Center
Στα μέσα του 2006, ο Sonni άφησε το Guitar Center για να γράψει λογοτεχνία και μετακόμισε στο San Jose del Cabo το 2007, στη συνέχεια στο Healdsburg της Καλιφόρνια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2012, όταν μετακόμισε στο Μπρούκλιν για μικρό χρονικό διάστημα.
Ο Sonni ήταν συγγραφέας και διευθυντής σπιτιού στο Noepe Centre for Literary Arts στο Martha's Vineyard μέχρι το κλείσιμό του το 2017. Είχε επίσης επιστρέψει στο να παίζει μουσική σε τακτική βάση με το συγκρότημα του, The Leisure Class. Εμφανιζόταν τακτικά με άλλα πρώην μέλη των Dire Straits στο έργο DSL, Dire Straits Legacy.  

Θάνατος 
Ο Τζακ Σόνι πέθανε στις 30 Αυγούστου 2023, σε ηλικία 68 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια