Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

David McCallum 1933-2023 Σκωτσέζος ηθοποιός

Ο David Keith McCallum (19 Σεπτεμβρίου 1933 – 25 Σεπτεμβρίου 2023) ήταν Σκωτσέζος ηθοποιός και μουσικός.
 Κέρδισε ευρεία αναγνώριση στη δεκαετία του 1960 παίζοντας τον μυστικό πράκτορα Illya Kuryakin στην τηλεοπτική σειρά The Man from UNCLE . Άλλοι αξιόλογοι τηλεοπτικοί του ρόλοι περιλαμβάνουν τον Carter στο Colditz (1972-1974) και τον Steel στο Sapphire & Steel (1979-1982). Ξεκινώντας το 2003, ο McCallum κέρδισε ανανεωμένη διεθνή δημοτικότητα για τον ρόλο του ως ιατροδικαστής του NCIS Dr. Donald "Ducky" Mallard στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά NCIS . Στην ταινία, ο McCallum εμφανίστηκε κυρίως στο The Great Escape (1963).
Πρώιμη ζωή 
Ο David Keith McCallum γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1933 στη Γλασκώβη, ο δεύτερος από τους δύο γιους του ορχήστρου βιολονίστα David McCallum Sr. και της Dorothy (το γένος Dorman), τσελίστας. Όταν ήταν τριών ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στο Λονδίνο για να παίξει ο πατέρας του ως αρχηγός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου . Στις αρχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου , εκκενώθηκε πίσω στη Σκωτία , όπου έζησε με τη μητέρα του στο Gartocharn από τη λίμνη Loch Lomond .
Ο McCallum κέρδισε μια υποτροφία για το University College School , ένα ανεξάρτητο σχολείο αγοριών στο Hampstead του Λονδίνου, όπου, ενθαρρύνοντας τους γονείς του να προετοιμαστεί για καριέρα στη μουσική, έπαιξε όμποε. 
Το 1946, σε ηλικία 13 ετών, άρχισε να κάνει φωνές αγοριών για την εταιρεία ραδιοφωνικού ρεπερτορίου του BBC .
Επίσης, συμμετείχε στο τοπικό ερασιτεχνικό δράμα, σε ηλικία 17 ετών, εμφανίστηκε ως Oberon σε μια υπαίθρια παραγωγή του A Midsummer Night's Dream with the Play and Pageant Union . Παράτησε το σχολείο σε ηλικία 18 ετών και επιστρατεύτηκε στην Εθνική Υπηρεσία. Εντάχθηκε στο 3ο τάγμα του Βρετανικού Στρατού στο Σύνταγμα Middlesex , το οποίο ήταναποσπασμένος στη Βασιλική Συνοριακή Δύναμη της Δυτικής Αφρικής .
Τον Μάρτιο του 1954 προήχθη σε ανθυπολοχαγό.
Αφού άφησε το στρατό παρακολούθησε τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (επίσης στο Λονδίνο), όπου η Τζόαν Κόλινς ήταν συμμαθήτρια. 
Καριέρα 
Το 1951, ο McCallum έγινε βοηθός σκηνοθέτη της εταιρείας Όπερας του Glyndebourne . Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός κάνοντας φωνές για αγόρια για το ραδιόφωνο του BBC το 1947 και παίρνοντας κομμάτια σε βρετανικές ταινίες από τα τέλη της δεκαετίας του 1950. Ο πρώτος του ρόλος ήταν στο Whom the Gods Love, Die Young παίζοντας έναν καταδικασμένο βασιλικό. 
Μια φωτογραφία του McCallum με θέμα τον James Dean τράβηξε την προσοχή της Rank Organization , η οποία τον υπέγραψε το 1956. Ωστόσο, σε μια συνέντευξη με τον Alan Titchmarsh που μεταδόθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2010, ο McCallum δήλωσε ότι είχε πράγματι κρατήσει Κάρτα μετοχών από το 1946. 
Οι πρώτοι ρόλοι περιλάμβαναν έναν παράνομο στο Robbery Under Arms , (1957) τον μικρό ραδιοφωνικό χειριστή του RMS  Titanic Harold Bride στο A Night to Remember (1958) και έναν ανήλικο παραβάτη στο Violent Playground (1958). Η πρώτη του αμερικανική ταινία ήταν το Freud: The Secret Passion (1962),  σε σκηνοθεσία Τζον Χιούστον , την οποία ακολούθησε σύντομα ένας ρόλος στο Billy Budd του Peter Ustinov . Ο McCallum έπαιξε τον υπολοχαγό Cmdr. Eric Ashley-Pitt (γνωστός και ως "Dispersal") στο The Great Escape , που κυκλοφόρησε το 1963. Πήρε το ρόλο του Ιούδα Ισκαριώτηστο The Greatest Story Ever Told του 1965 . Άλλοι τηλεοπτικοί ρόλοι περιελάμβαναν δύο εμφανίσεις στο The Outer Limits και μια guest εμφάνιση στον Perry Mason το 1964 ως κατηγορούμενος Phillipe Bertain στο "The Case of the Fifty Millionth Frenchman".
Προσωπική ζωή 
Στις 11 Μαΐου 1957, ο McCallum παντρεύτηκε την ηθοποιό Jill Ireland στο Λονδίνο. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί κατά την παραγωγή της ταινίας Hell Drivers . Ο γάμος κράτησε δέκα χρόνια. Αφού εγκατέλειψε τον ΜακΚάλλουμ, η Άιρλαντ παντρεύτηκε τον Τσαρλς Μπρόνσον , στον οποίο ο ΜακΚάλλουμ την είχε συστήσει ενώ ο ΜακΚάλλουμ και ο Μπρόνσον γύριζαν το The Great Escape (1963). Ο McCallum και η Ireland απέκτησαν τρεις γιους: τον Paul, τον Jason και τον Valentine (Val). Ο Jason, ο οποίος υιοθετήθηκε, πέθανε από τυχαία υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1989.  Ο Val McCallum είναι κιθαρίστας, που παίζει μαζί με τον Jackson Browne από το 2002, Lucinda Williamsαπό το 2011 έως το 2016, και πολλά άλλα. Ήταν μέλος του faux country συγκρότημα Jackshit. 
Το 1967, ο McCallum παντρεύτηκε την Katherine Carpenter. Είχαν έναν γιο, τον Πέτρο και μια κόρη, τη Σόφη. Ο ΜακΚάλλουμ και η σύζυγός του δραστηριοποιούνταν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών : Ο πατέρας της Κάθριν ήταν πεζοναύτης που υπηρετούσε στη μάχη του Ίβο Τζίμα και ο αδελφός της σκοτώθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ . Στις 27 Αυγούστου 1999, ο McCallum πολιτογραφήθηκε ως πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών.  Ο McCallum είχε έξι εγγόνια. Ήταν φίλος με τον Tibor Rubin . 

Θάνατος 
Ο McCallum πέθανε στο NewYork-Presbyterian Hospital στη Νέα Υόρκη στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, μια εβδομάδα μετά τα 90ά του γενέθλια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια