Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Sandcastle Day / Ημέρα για κάστρα στην άμμο

Λίγες παιδικές αναμνήσεις ανατρέχουν πιο στοργικά από το να χτίζεις κάστρα με άμμο στην παραλία – ο καυτός ήλιος από πάνω, το δροσερό νερό που ξεπλένει τα πόδια σου ποτέ τώρα και η φευγαλέα ομορφιά των ίδιων των κάστρων που εξαφανίζονται τη στιγμή που έρχεται η παλίρροια… δεν υπάρχει αμφιβολία, οι αναμνήσεις από την παιδική άμμο είναι μαγικές.

Και να είστε ειλικρινείς: πότε ήταν η τελευταία φορά που έχτισατε πραγματικά ένα κάστρο με άμμο, είτε με το παιδί σας, με φίλους ή ακόμα και μόνοι σας; Αυτή την Ημέρα του Sandcastle ήρθε η ώρα να βρείτε μερικές ώρες για να θυμηθείτε πόσο υπέροχο μπορεί να είναι το να χτίζετε κάστρα από άμμο στην παραλία.

History of Sandcastle Day
Τα κάστρα από την άμμο υπάρχουν πιθανώς εδώ και χιλιάδες χρόνια, μια αγαπημένη παρελθόν τόσο για παιδιά όσο και για μεγάλους, αλλά μόλις πρόσφατα οι άνθρωποι άρχισαν να τα παίρνουν στα σοβαρά ως μορφή τέχνης.

Από το 1989 έως το 2009, ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γλυπτικής στην Άμμο πραγματοποιήθηκε στο Harrison Hot Springs στο Harrison της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά, γνωστό και ως «Harrisand». Άλλες χώρες διοργανώνουν τις δικές τους εκδοχές του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά όπως ίσως έχετε μαντέψει, δεν είναι δυνατό να πάρουν όλα τα άτομα που θέλουν να λάβουν μέρος στο ίδιο μέρος ταυτόχρονα λόγω εξόδων και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Το ψηλότερο κάστρο στον κόσμο χτίστηκε στην παραλία Myrtle στη Νότια Καρολίνα κατά τη διάρκεια του Sun Fun Festival το 2007. Η κατασκευή ήταν σχεδόν 50 πόδια (15 μέτρα) ύψος και χρειάστηκε 10 ημέρες για να κατασκευαστεί, χρησιμοποιώντας 300 φορτηγά άμμο.

Το Sandcastle Day δημιουργήθηκε για να μας βοηθήσει να θυμόμαστε πόση απόλαυση μπορεί να μας προσφέρει λίγη άμμος, νερό και ηλιοφάνεια. Είναι τα μικρά πράγματα, σωστά;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια