Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Paul Reubens 1952-2023 Αμερικανός ηθοποιός

Ο Paul Reubens ( / ˈ r uː b ən z / ; γεννημένος ως Rubenfeld , 27 Αυγούστου 1952 – 30 Ιουλίου 2023 ) ήταν Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός. Ήταν γνωστός για τη δημιουργία και την απεικόνιση του χαρακτήρα Pee-wee Herman .

Ο Ρούμπενς εντάχθηκε στο θίασο του Λος Άντζελες The Groundlings τη δεκαετία του 1970 και ξεκίνησε την καριέρα του ως αυτοσχεδιαστικός κωμικός και θεατρικός ηθοποιός. Ήταν με τους Groundlings που ο Ρούμπενς ανέπτυξε τον χαρακτήρα Pee-wee. Μετά από μια αποτυχημένη ακρόαση για το Saturday Night Live , ο Ρούμπενς ξεκίνησε μια σκηνική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Pee-wee, The Pee-wee Herman Show . Ο Pee-wee έγινε μια στιγμιαία καλτ φιγούρα και, για την επόμενη δεκαετία, ο Reubens ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στον χαρακτήρα του, κάνοντας όλες τις δημόσιες εμφανίσεις και τις συνεντεύξεις του ως Pee-wee. Έκανε την παραγωγή και έγραψε μια ταινία μεγάλου μήκους, Pee-wee's Big Adventure (1985), σε σκηνοθεσία Tim Burton, η οποία είχε οικονομική και κρίσιμη επιτυχία. Η συνέχειά του, Big Top Pee-wee (1988), ήταν λιγότερο επιτυχημένη. Μεταξύ 1986 και 1990, ο Ρούμπενς πρωταγωνίστησε ως Pee-wee στο παιδικό πρόγραμμα του Σαββάτου του CBS , Pee-wee's Playhouse .
Το 1991, ο Ρούμπενς συνελήφθη για άσεμνη έκθεση σε ένα θέατρο ενηλίκων στη Σαρασότα της Φλόριντα . Η σύλληψη πυροδότησε μια αλυσιδωτή αντίδραση της προσοχής των εθνικών μέσων ενημέρωσης,  αν και έλαβε υποστήριξη από ανθρώπους της βιομηχανίας ψυχαγωγίας. Η σύλληψη ανέβαλε τη συμμετοχή του Ρούμπενς σε μεγάλα έργα μέχρι το 1999, όταν εμφανίστηκε σε πολλά έργα μεγάλου προϋπολογισμού, όπως το Mystery Men (1999) και το Blow (2001). Ο Ρούμπενς στη συνέχεια άρχισε να δίνει συνεντεύξεις ως ο ίδιος και όχι ως Πι-Ου. Ο Ρούμπενς συνελήφθη ξανά το 2002 και κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφίακατοχή, αν και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν. Μετά το 2006, ο Ρούμπενς έκανε καμέο και εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Το 2010, αναβίωσε το The Pee-wee Herman Show που έπαιξε στο Λος Άντζελες και στο Broadway. Το 2016, ο Ρούμπενς συνέγραψε και πρωταγωνίστησε στην πρωτότυπη ταινία του Netflix Pee-wee's Big Holiday , επαναλαμβάνοντας τον ρόλο του ως Pee-wee Herman. 
Ο χαρακτήρας Pee-wee του Ρούμπενς διατήρησε μια διαρκή δημοτικότητα τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Το Playhouse κέρδισε 15 βραβεία Emmy κατά την αρχική του προβολή και προβλήθηκε ξανά στην τηλεόραση αργά τη νύχτα τη δεκαετία του 2000, κατά τη διάρκεια της οποίας ο TV Guide το μεταγλωττίστηκε μεταξύ των δέκα κορυφαίων καλτ κλασικών τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ο Ρούμπενς πέθανε το 2023 από καρκίνο, μια διάγνωση που δεν είχε αποκαλυφθεί στο κοινό.
Ο Ρούμπενς πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 70 ετών στις 30 Ιουλίου 2023, στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες.
Είχε διαγνωστεί με καρκίνο έξι χρόνια νωρίτερα, αλλά δεν είχε αποκαλύψει τη διάγνωσή του στο κοινό. 
Μετά τον θάνατό του, μια δήλωση κυκλοφόρησε στο Instagram του που γράφτηκε από τον Ρούμπενς πριν πεθάνει: "Παρακαλώ αποδεχτείτε τη συγγνώμη μου που δεν βγήκα δημόσια με αυτό που αντιμετώπιζα τα τελευταία έξι χρόνια. Πάντα ένιωθα ένα τεράστιο αγάπη και σεβασμό από τους φίλους, τους θαυμαστές και τους υποστηρικτές μου. Σας έχω αγαπήσει όλους τόσο πολύ και μου άρεσε να κάνω τέχνη για εσάς."

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια