Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
 5 κουτ. σούπας κακάο
 250 γρ. βούτυρο (1 1/2 φλιτζ.)
 1 + 1/3 πακέτο μπισκότα πτι μπερ, χοντροσπασμένα
 2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
 300 γρ. έτοιμο παγωτό βανίλια
Διαδικασία
Για το μωσαϊκό με γέμιση παγωτού αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ.
Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, προσέχοντας να μην καεί.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το κονιάκ. 
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο. 
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το αδειάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα καλά σε σχήμα παραλληλόγραμμου.
Στη μέση, κατά μήκος, βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το παγωτό θα πρέπει να είναι στο κέντρο του ρολού.
Τυλίγουμε το ρολό με λαδόκολλα και έπειτα με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να κρατήσει το σχήμα του.
Το μωσαϊκό με γέμιση παγωτού διατηρείται στην κατάψυξη και κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε, το βγάζουμε και κόβουμε φέτες.
Μυστικά
Μπορούμε να προσθέσουμε μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια