Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ιαπωνία: τυφώνας Khanun από την Okinawa

Πάνω από 200.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Ιαπωνία
Σύμφωνα με την τοπική εταιρεία ηλεκτρισμού, την Okinawa Electric Power, κάπου 213.000 νοικοκυριά, ή χονδρικά το ένα τρίτο του συνόλου των οικιακών πελατών της στον νομό, δεν είχαν ρεύμα ως αργά το πρωί.

Οι εντολές -δεν είναι νομικά δεσμευτικές- κατεπείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων και μετάβασής τους σε καταφύγια παρέμεναν σε ισχύ για πάνω από 690.000 κατοίκους, σύμφωνα με την ιαπωνική υπηρεσία αντιμετώπισης πυρκαγιών και καταστροφών, η οποία έκανε λόγο για 11 τραυματίες.
Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτα δελτία προειδοποιώντας εναντίον του κινδύνου πλημμυρών και κατολισθήσεων κατά τόπους στο κύριο νησί Οκινάουα.
Παράλληλα, κατά πληροφορίες της NHK, ακυρώθηκαν σήμερα πάνω από 400 πτήσεις, είτε από είτε προς αυτό το τουριστικό αρχιπέλαγος, πλήττοντας πάνω από 65.000 επιβάτες.
Πολλοί τουρίστες ξέμειναν από χθες στο αεροδρόμιο της Νάχα, της πρωτεύουσας του νομού. «Δεν μπορέσαμε να βρούμε ξενοδοχείο και δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να κλείσουμε εισιτήριο σε πτήση επιστροφής», δήλωσε χαρακτηριστικά η ταξιδιώτρια Μινάκο Καουακάμι στην τοπική εφημερίδα Okinawa Times. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια