Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200 μέτρα ελεύθερο ο Δημήτρης Μάρκος

Ο Δημήτρης Μάρκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ελεύθερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών - Νέων Γυναικών στο Δουβλίνο. Ο νεαρός κολυμβητής του Παλαιού Φαλήρου, που έκανε έναν εξίσου εντυπωσιακό προκριματικό, τερμάτισε πρώτος με χρόνο 1:46.65 και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης.
Ο Δημήτρης Μάρκος κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών στη συγκεκριμένη απόσταση. Το προηγούμενο ρεκόρ (1:46.94) ανήκε στον Ανδρέα Βαζαίο. Ο χρόνος του Μάρκου είναι πολύ κοντά και στο όριο (1:46.26) για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, που είναι μέσα στις δυνατότητες του Έλληνα κολυμβητή.
Ο Δημήτρης Μάρκος δεν έκανε την καλύτερη εκκίνηση στην κούρσα. Στη συνέχεια ο νεαρός αθλητής ανέβασε στροφές και έκανε την αντεπίθεσή του στα τελευταία μέτρα. Πίσω από τον Μάρκο τερμάτισαν οι δύο Αμερικανοί Σάμον και Σάκελ που ήταν εκτός συναγωνισμού. Ο Γάλλος Λε Γκοφ, που τερμάτισε τέταρτος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Ισραηλινός Μπεν Σιτρίτ συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.
Ο Δημήτρης Μάρκος ήταν πολύ χαρούμενος για τη νίκη του μετά το τέλος της κούρσας. «Ήταν τρομερή και δύσκολη κούρσα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου. Πήγα αργά στο ξεκίνημα γιατί είχα δει τους αντιπάλους μου και ήθελα να κρατήσω δυνάμεις για τη νίκη», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης μετά το τέλος της κούρσας.
Στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα συμμετείχε η Γεωργία Δαμασίωτη. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε έκτη με χρόνο 59 δευτερόλεπτα, ωστόσο στον τελικό συμμετείχε μία Αμερικανίδα εκτός συναγωνισμού με αποτέλεσμα η νεαρή κολυμβήτρια να κερδίσει μία θέση και να είναι πέμπτη. Η Μακίνις από τη Μεγάλη Βρετανία ήταν η νικήτρια με χρόνο 58.48 δευτερόλεπτα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια