Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Τα ξημερώματα εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο της πόλης, καθώς οι φλόγες έφτασαν κοντά στον περίβολο ενώ οι καπνοί κάλυψαν όλη την περιοχή. Ενενήντα ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι. Εξάλλου, η φωτιά πέρασε την Εγνατία οδό και βρίσκεται κοντά στο τμήμα ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, όπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 
Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που εκκενώθηκε προληπτικά.
Λίγο νωρίτερα, ακούστηκαν εκρήξεις καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από πεδίο βολής, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα αποθήκες πυρομαχικών του στρατού. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν για ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα προκειμένου να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις στον περιορισμό και κατάσβεση των ενεργών εστιών.
Την κατάσταση επιδεινώνει το ισχυρό μελτέμι που φτάνει ακόμη και τα 7 μποφόρ δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης ενώ εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα και μετά. Η φωτιά πέρασε και στο Προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς, ενώ εντοπίστηκε νεκρός άντρας, κατά πάσα πιθανότητα μετανάστης στην περιοχή της Λευκίμμης.
Εστάλη μήνυμα από το 112 και εκκενώθηκαν 8 συνολικά οικισμοί που βρέθηκαν σε πύρινο κλοιό και συγκεκριμένα τα χωριά Ελαιώνας, Έλατος, Πεύκη, Άγιος Γεώργιος, Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή.
Όλοι οι κάτοικοι από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης.
Εκκενώθηκε γηροκομείο
Περίπου 130 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.
Με έκδηλη συναισθηματική φόρτιση ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων σημειώνοντας ότι η προστασία τους του προσέφερε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση της ζωής του.
«Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις».


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια