Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Vincent Hill 1934-2023 Άγγλος τραγουδιστής

Vincent Hill (16 Απριλίου 1934 – 21 Ιουλίου 2023) – Άγγλος τραγουδιστής παραδοσιακής ποπ μουσικής , περισσότερο γνωστός για τη διασκευή του στο σόου των Rodgers and Hammerstein Edelweiss (1967), που έφτασε στο Νο. 2 στο UK Singles Chart (παρέμεινε στο chart για 17 εβδομάδες). 
Ηχογράφησε 25 στούντιο άλμπουμ και πολλά soundtrack, έγραψε τραγούδια και θεατρικά έργα και φιλοξένησε τηλεοπτικές εκπομπές κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1970 και 1980, συμπεριλαμβανομένων των The Sold a Million ( BBC ), της Musical Time Machine (BBC) και της δικής του εκπομπής συνομιλίας Gas Street ( ITV ). Εκτός από τη δουλειά του στην show business, ήταν προστάτης του Macular Society , μια φιλανθρωπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου για οποιονδήποτε επηρεάζεται από απώλεια κεντρικής όρασης.  
Πρώιμη ζωή 
Ο Βίνσεντ Χιλ γεννήθηκε στο Χόλμπρουκς του Κόβεντρι , στις 16 Απριλίου 1934. Τραγούδησε για πρώτη φορά επαγγελματικά σε ένα δημόσιο σπίτι που ονομαζόταν The Prospect στο Margate του Κεντ, όταν ήταν 17 ετών. Αποφάσισε να γίνει μουσικός πλήρους απασχόλησης αφού εργάστηκε ως αρτοποιός, οδηγός φορτηγού και ανθρακωρύχος.  
Το πρώτο του τυχερό διάλειμμα ως τραγουδιστής ήρθε όταν διάβασε μια αγγελία στο περιοδικό Melody Maker , που έλεγε ότι το The Band of the Royal Corps of Signals χρειαζόταν έναν τραγουδιστή. Ταξίδεψε στο στρατόπεδο Catterick στο Γιορκσάιρ όπου είχε τη βάση του το συγκρότημα, έκανε την ακρόαση και πήρε τη δουλειά. Αυτό πρόσφερε στον Hill έναν τρόπο να κάνει την Εθνική του υπηρεσία , καθώς και να έχει εμπειρία σε όλο τον κόσμο. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας , περιόδευσε με το μιούζικαλ Florodora , και στη συνέχεια έγινε τραγουδιστής με το Teddy Foster's Band, ένα μεγάλο συγκρότημα με έδρα το Λονδίνο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Χιλ εντάχθηκε στο βρετανικό φωνητικό συγκρότημα The Raindrops, το οποίο του έδωσε την πρώτη ευκαιρία να εμφανιστεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ειδικά στη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC Parade of the Pops . Οι Raindrops είχαν επίσης στις τάξεις τους τους Jackie Lee , Len Beadle και Johnny Worth . 
Στα τέλη του 1961, ο Χιλ άφησε τους The Raindrops για μια νέα σόλο καριέρα.  Το ντεμπούτο του στο UK Singles Chart ήταν το The River's Run Dry που έγραψε το Les Vandyke , το οποίο έφτασε στο Νο. 41 τον Ιούνιο του 1962. Το 1963, συμμετείχε στο A Song for Europe , το βρετανικό θερμό της Eurovision Song Contest στο Seanside, με ένα άλλο τραγούδι Vandy.  Τα επόμενα λίγα χρόνια αποδείχτηκαν χερσαία, καθώς μια διαδοχή single κυκλοφοριών απέτυχε να μπει στο chart . 
Σόλο καριέρα 
Τον Ιανουάριο του 1965, προσφέρθηκε στον Χιλ ένα διεθνές συμβόλαιο ηχογράφησης με το συγκρότημα EMI , το οποίο τον υπέγραψε στην εταιρεία Columbia . Η πρώτη του επιτυχία στο Top 20 chart με τη νέα του δισκογραφική ήρθε ένα χρόνο αργότερα με το Take Me To Your Heart Again, τη διασκευή του Hill της επιτυχίας της Édith Piaf , La Vie En Rose , η οποία ανέβηκε στο νούμερο. 13 στο UK Singles Chart το 1966. [Roses of Picardy], που συντέθηκε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου , ήταν άλλη μια επιτυχία στο Top 20, φτάνοντας στο Νο. 13 στα μέσα του 1967. Άλλα αξιοσημείωτα τραγούδια που ηχογράφησε περιλαμβάνονταιHeartaches (αρ. 28, 1966); [Merci, Chérie|Merci Cherie] (γραμμένο από τον Αυστριακό τραγουδιστή Udo Jürgens ) , το οποίο ήταν το νικητήριο τραγούδι στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1966 , (αρ. 36, 1966); Newell ) και Look Around (And You 'll Find Me There).  Το τελευταίο κομμάτι, βγαλμένο από το soundtrack στην ταινία Love Story , ήταν άλλη μια επιτυχία στο Top 20, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν το κύκνειο άσμα του τσαρτ, φτάνοντας στο νούμερο. 12 στο δεύτερο μισό του 1971.  
Η πιο επιτυχημένη επιτυχία του ήταν η ηχογράφηση του τραγουδιού των Rodgers και Hammerstein , Edelweiss ,  από το μιούζικαλ τους το 1959 , The Sound of Music . Η ηχογράφηση ήταν όχι. 2 επιτυχία στο UK Singles Chart τον Μάρτιο του 1967. Έπρεπε να γίνει η μελωδία της υπογραφής του για το υπόλοιπο της καριέρας του, που τον είδε στην κορυφή του λογαριασμού στο Palladium και στο Talk of the Town του Λονδίνου . Το άλμπουμ του, Edelweiss, ήταν επίσης επιτυχία για την EMI Columbia . 
Αν και γνωστός κυρίως για τη φωνή του, ο Hill ήταν επίσης τραγουδοποιός και συνέθεσε πολλά τραγούδια με τον μουσικό του διευθυντή Ernie Dunstall. Αυτά χρησιμοποιήθηκαν στα στούντιο άλμπουμ του και στα σινγκλ της εποχής του. Η σύνθεση του Dunstall-Hill Why Or Where Or When ηχογραφήθηκε επίσης από τον κ. Lee Grant και ήταν στην κορυφή του τσαρτ της Νέας Ζηλανδίας το 1968, ενώ το "I Never Did As I Was Told" διασκευάστηκε από τον σταρ του Μπρόντγουεϊ Robert Goulet το 1971.  Το τραγούδι του Hill ήταν ο γενικός νικητής του Castle's 197.
Το μακροχρόνιο δισκογραφικό συμβόλαιο του Hill με την EMI Columbia έληξε το 1974, οπότε είχε κυκλοφορήσει 14 στούντιο άλμπουμ και αμέτρητα σινγκλ. Το επόμενο έτος, ο Hill υπέγραψε μια νέα ηχογραφική συμφωνία με την CBS Records , για την οποία κυκλοφόρησε άλλα τρία στούντιο άλμπουμ με υλικό σύγχρονου τραγουδιού.  Ο Χιλ συνέχισε επίσης να παίζει τακτικά σε κλαμπ, καμπαρέ και διάφορες παραγωγές σκηνής. 
Το 1976, η ζωή και η καριέρα του Hill γιορτάστηκαν όταν έγινε θέμα ενός επεισοδίου του This Is Your Life (παρουσιάστηκε από τον Eamonn Andrews ). Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, ο Hill έκανε επίσης το ντεμπούτο του ως τηλεοπτικός παρουσιαστής. Η πρώτη του σειρά ήταν για την τηλεόραση του BBC, They Sold A Million (1973). Ακολούθησε η επιτυχημένη The Musical Time Machine, η οποία ξεκίνησε το 1975. Και οι δύο σειρές πρωταγωνιστούσαν στη Young Generation. Ο Χιλ φιλοξένησε επίσης τη δική του τηλεοπτική εκπομπή στον Καναδά με τίτλο Vince Hill At The Club, η οποία προβλήθηκε επίσης στις ΗΠΑ. 

Δεκαετίες 1980 και 1990 
Από τη δεκαετία του 1980 και μετά, ο Hill επικεντρώθηκε κυρίως στις ζωντανές του εμφανίσεις και συνέχισε να παίζει σε όλους τους κορυφαίους χώρους σε όλο τον κόσμο, όπως το London Palladium, το Royal Albert Hall, το Sydney Opera House και το Talk of the Town, καθώς και να εμφανίζεται σε κρουαζιερόπλοια . Θα συνέχιζε επίσης να κάνει guest εμφανίσεις σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές της εποχής, όπως The Golden Shot , Seaside Special , Rainbow , The Good Old Days , 3-2-1 , Blankety Blank και Cash in the Attic . 
Το 1982, ο Χιλ πρόσθεσε την υποκριτική στο βιογραφικό του, στο ραδιοφωνικό δράμα του BBC , Tolpuddle (το οποίο έγραψε επίσης).  Το 1983, έγραψε και ερμήνευσε το τραγούδι It's Maggie for Me ως μέρος της γενικής εκλογικής εκστρατείας του 1983, προς υποστήριξη της συντηρητικής πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ , η οποία επανεξελέγη. 
Το 1988, το ITV έδωσε στον Hill τη δική του μεσημεριανή ψυχαγωγική εκπομπή, Gas Street, στην οποία έκανε το ντεμπούτο του ως τηλεοπτικός παρουσιαστής και συνεντευκτής. στην παράσταση συμπρωταγωνίστησε επίσης η Suzi Quatro .
Το 1990, ο Hill ανέβηκε στη σκηνή για να παίξει τον Ivor Novello στο θεατρικό έργο My Dearest Ivor. 
Ο Χιλ έγραψε επίσης το θεατρικό μιούζικαλ Zodiac. Η σκηνική του υποκριτική συνεχίστηκε, συμπεριλαμβανομένου ενός πρωταγωνιστικού ρόλου ως The Cowardly Lion σε μια προσαρμογή της παραγωγής του The Wizard Of Oz από τη Royal Shakespeare Company .  

Αργότερα χρόνια 
Το 2004, ο Χιλ διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη και υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στην κλειδαρότρυπα. Ένα χρόνο αργότερα, μετά από μια συνηθισμένη εξέταση αίματος, ανακαλύφθηκε ότι είχε επίσης χρόνια μυελογενή λευχαιμία . Μετά από εκτεταμένη θεραπεία, η ασθένεια τέθηκε υπό έλεγχο.   Η αυτοβιογραφία του, Another Hill to Climb (Bank House Books), που γράφτηκε σε συνεργασία με τον Nick Charles , κυκλοφόρησε το 2010. 
Ο Χιλ βγήκε από την ημι-συνταξιοδότηση τον Απρίλιο του 2012 για να κάνει μια επιτυχημένη επιστροφή στη σκηνή για μία μόνο νύχτα στην οποία εμφανίστηκε σε μια βραδιά μεγάλης μπάντας στο Jazz Club του Ronnie Scott . Ο Χιλ είπε, "Ήταν μια απόλυτη επιτυχία - ξεπουλήσαμε και με χειροκρότησαν. Σε εκείνο το σημείο, απλώς σκέφτηκα, "Τελείωσα, αυτό θα με κάνει.".
Ο Άθολ, ο μοναχογιός του Χιλ βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 42 ετών, τον Ιανουάριο του 2014. 
Ο Χιλ και η σύζυγός του Άνι, που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2016, ζούσαν στο σπίτι τους στο Οξφόρντσαϊρ , κοντά στον ποταμό Τάμεση .   
Ο Χιλ βγήκε ξανά από τη σύνταξη, τον Μάρτιο του 2018, όταν επέστρεψε στη σκηνή στο The Good Old Days of Variety στο Cast στο Doncaster.  Αργότερα εκείνο το έτος, τον Σεπτέμβριο, ο Χιλ εμφανίστηκε στο «Τελικό αντίο σόου» του στο θέατρο Kenton στο Χένλεϊ-ον-Τάμεση .  Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Hill χρεώθηκε να φιλοξενήσει μια εκδήλωση για τον εορτασμό του Missing Believed Wiped του BFI στις 25 στο BFI Southbank .
Τον Δεκέμβριο του 2019, αναφέρθηκε ότι ο Hill επρόκειτο να παίξει τον Baron Hard-Up στο Cinderella 2 – The Mrs Charming Years στο Kenton Theatre στο Henley-on-Thames.
Ο Χιλ έγινε προστάτης της κοινωνίας της ωχράς κηλίδας τον Οκτώβριο του 2010. Ο Χιλ υπέφερε από AMD από το 2011. Αυτός ήταν ένας σημαντικός λόγος για την απρόθυμη απόσυρσή του από τις ζωντανές εμφανίσεις. 
Για να υποστηρίξει την κοινωνία, ο Hill δώρισε όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του CD με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Legacy στην κοινωνία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της νόσου της ωχράς κηλίδας. Hill κυκλοφόρησε επίσης ένα φιλανθρωπικό ημερολόγιο περιορισμένης έκδοσης για το 2021, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο The Macular Society. 
Τον Αύγουστο του 2021, αποκαλύφθηκε μέσωTwitter ότι ο Χιλ είχε πρόσφατα υποστεί εγκεφαλικό. 

Ο Vince Hill πέθανε στο σπίτι του στο Henley-on-Thames στις 21 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 89 ετών

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια