Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τρουφάκια με καρότο και ινδοκάρυδο

.
Θα μπορούσαμε να τα πούμε νηστίσιμα τρουφάκια χωρίς. Γιατί γίνονται χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς λιπαρά, χωρίς πολύ κόπο και χωρίς ψήσιμο μέσα σε λίγα λεπτά ανακατεύοντας απλά τα υλικά της συνταγής: καρότο, καρύδα, καρύδια, βρώμη, δαμάσκηνα και λίγο μέλι. Αν ακολουθείτε vegan διατροφή μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι αγαύης ή σφένδαμου.

Υλικά για 16 κομμάτια:
150γρ. καρότο καθαρισμένο
3-4 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
80γρ. καρύδια ή αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας
60γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ή maple syrup
30γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
60γρ. νιφάδες βρώμης
για την επικάλυψη
50γρ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα καρότα τα κόβουμε σε ροδέλες και τα
ρίχνουμε στο multi. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα
και χτυπάμε να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το μέλι και τη
βρώμη. Αρχικά ανακατεύουμε με κουτάλι και μετά ζυμώνουμε με το χέρι.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να σταθεί και στη συνέχεια
παίρνουμε μικρές ποσότητες των 20-25 γραμμαρίων και πλάθουμε μπαλίτσες τις
οποίες κυλάμε πάνω σε ινδοκάρυδο.
Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε δροσερά. Στο ψυγείο
διατηρούνται τουλάχιστον 4-5 ημέρες.
 sweetly.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια