Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κόλαση φωτιάς στη Νέα Αγχίαλο

Συναγερμός στη Νέα Αγχίαλο, όπου μαίνεται η φωτιά που καίει από χθες περιοχές στη Μαγνησία, καθώς γίνονται συνεχείς και ισχυρές εκρήξεις από αποθήκη πυρομαχικών, που βρίσκεται 4χλμ. βορειοδυτικά της Αγχιάλου και τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ έχει εκκενωθεί από το προσωπικό.
Η αποθήκη πυρομαχικών βρίσκεται 6χλμ. από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από επιτελείς της Βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας, την τελευταία ώρα οι άνεμοι έχουν αλλάξει κατεύθυνση αρχίζοντας να απομακρύνουν τις φλόγες, τόσο από τη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, όσο και από την αποθήκη πυρομαχικών. 
Οι εκρήξεις είναι τόσο ισχυρές που στην ευρύτερη περιοχή έχουν σπάσει τζάμια.
Εκκένωση δια θαλάσσης.
Ο δήμος Βόλου λόγω των δύσκολων καταστάσεων που επικρατούν στη Νέα Αγχίαλο διατηρεί ανοιχτό τον Εκθεσιακό Πολυχώρο στο Πεδίον του Άρεως για να φιλοξενηθούν όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση των οικισμών.
Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «όσοι δεν έχουν καταλύματα μπορούν να κατευθύνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ή και να διοχετευθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, που διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια».
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμες γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια