Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δηλητηρίαση από καρπούζι

4 Σημάδια Νιτρικών Αλάτων σε Καρπούζι για να τα Αποφύγετε.
Η εντατικοποίηση των καλλιεργειών και την αύξηση των φυτοφαρμάκων έχει ως αποτέλεσμα πολλές τοξικές και καρκινογόνες ουσίες να καταλήγουν στο πιάτο μας. Αυτό ισχύει και για το καρπούζι, ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα. Για να αποφύγετε τη δηλητηρίαση από νιτρικά άλατα που μπορεί να περιέχει ένα καρπούζι πρέπει να προσέξετε 4 προειδοποιητικά σημάδια. 
Η κίτρινη φλούδα είναι σημάδι υψηλής συγκέντρωσης νιτρικών αλάτων. 
Το άζωτο είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη των καλλιεργειών. Ωστόσο, οι παραγωγοί καρπουζιού τείνουν να υπερβαίνουν τα αποδεκτά όρια, επειδή αυτό το κόλπο τους βοηθά να ζυγίζει το καρπούζι έως και 12 κιλά μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες. Ένας καταναλωτής μπορεί να δηλητηριαστεί από αυτό το καρπούζι. Γι’ αυτό, όταν κόβετε το φρούτο, προσέξτε το χρώμα της φλούδας — δεν πρέπει να είναι κίτρινη, ενώ η σάρκα του δεν πρέπει να περιέχει λευκές ρίγες.
Ελέγξτε αν το καρπούζι έχει τρύπες. 
Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι τρύπες στα καρπούζια είναι ίχνη από έντομα και όχι βελόνες νιτρικών. Ακόμα κι αν είναι καλό μέσα, ένα μέρος της σάρκας του θα χαλάσει λόγω της τρύπας.
Μην τρώτε καρπούζι με μεγάλο, κούφιο κέντρο. 
Οι ρωγμές στη σάρκα φανερώνουν ότι το καρπούζι είναι υπερώριμο ή περιέχει αυξητικές ορμόνες. Ένα πολύ ώριμο καρπούζι μπορεί να είναι λίγο πικρό, ενώ ένα καρπούζι με αυξητικές ορμόνες μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να μην το φάτε αν το δείτε σε αυτή την κατάσταση.
Βάλτε ένα κομμάτι από τη σάρκα στο νερό πριν φάτε ένα καρπούζι. 
Μπορείτε να ελέγξετε τη συγκέντρωση νιτρικών αλάτων σε ένα καρπούζι και να αποφύγετε τη δηλητηρίαση τοποθετώντας ένα μικρό κομμάτι από τη σάρκα του σε καθαρό νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν είναι επικίνδυνο, το νερό θα πάρει ένα έντονο ροζ χρώμα οπότε πετάξτε το.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια