Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ho’ oponopono | Η Μαγική Λέξη

Το Ho’oponopono είναι μια παραδοσιακή ενεργειακή τεχνική που προέρχεται από τη Χαβάη.  
Aν ενσωματωθεί στην καθημερινότητα μπορεί να δημιουργήσει ‘θαύματα’. 
Λειτουργεί σαν ένα εσωτερικό μπάνιο ή ντους καθαρίζοντας κάθε κομμάτι των ενεργειακών μας συστημάτων.Εφαρμοζόταν ως θεραπευτική τεχνική μέσα στις οικογένειες, μεταξύ των μελών τους  με σκοπό να καθαρίσουν, να ανακουφίσουν και να επανορθώσουν τις σχέσεις μεταξύ τους, αλλά, και τη σχέση τους με τους θεούς τους.  Την χρησιμοποιούσαν όταν κάποιο μέλος της οικογένειας αρρώσταινε, επειδή ως αιτία της κάθε ασθένειας θεωρούσαν την ανισορροπία των σχέσεών τους.
Μία θεραπεύτρια, η Morrnah Nalamaku Simeona ήταν η πρώτη που το οργάνωσε ως τεχνική στη δεκαετία του ΄70.  Το δίδαξε στο  ευρύ κοινό, αλλά και σε νοσοκομεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ακόμη και ανάμεσα στο προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών.  Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια.  Διαμόρφωσε την τεχνική έτσι ώστε δεν χρειαζόταν πια η παρουσία όλων των εμπλεκομένων ατόμων παρά δουλευόταν πλέον ατομικά.
Το Ho‘oponopono σημαίνει τακτοποιώ, διορθώνω, καθαρίζω, αποκαθιστώ. Βασικός στόχος της τεχνικής είναι η απεμπλοκή μας από δυσάρεστες αναμνήσεις του παρελθόντος που μας προκαλούν αρνητικά και επιβαρυντικά συναισθήματα, όπως θυμό, φόβο, δυσαρέσκεια, μνησικακία, μίσος, θλίψη, απογοήτευση κτλ. Στοχεύει κυρίως στις υποσυνείδητες σκέψεις μας που είναι και οι περισσότερες και οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν.  Συνήθως δεν μπορούμε καν να εντοπίσουμε ότι λειτουργούμε κάτω από υποσυνείδητες διαδικασίες.  Όμως είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε και η ζωή μας είναι το αποτέλεσμα, η συνισταμένη των πεποιθήσεών μας.
Οι καταστάσεις και οι συνήθειες που επικρατούν στη ζωή μας, ακόμη και το είδος των ανθρώπων που συναναστρεφόμαστε, τα έλκουμε με τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας και κατ’ επέκταση με τα πρότυπα των συμπεριφορών μας.  Επομένως ό,τι μας συμβαίνει το έχουμε κατά κάποιο τρόπο «καλέσει» στη ζωή μας εμείς οι ίδιοι.  Αυτό είναι μία ευθύνη που οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να αναλάβουμε.  Κυρίως γιατί ταυτίζουμε την ευθύνη με την ενοχή.  
Δεν είναι έτσι όμως. Είμαστε υπεύθυνοι με την έννοια ότι μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε ό,τι μας δυσαρεστεί. Οι εξωτερικές προκλήσεις καθρεπτίζουν δικά μας κομμάτια μέσα μας, συνήθως καλά κρυμμένα στο υποσυνείδητο. Όταν εμφανίζονται μπροστά μας, μας δίνεται η ευκαιρία να επεξεργαστούμε τα κρυμμένα αυτά κομμάτια (πεποιθήσεις, μνήμες, συναισθήματα) και να ελευθερωθούμε από αυτά. 
 Ο κλινικός ψυχολόγος   Dr. Hew Len, πολύ πιστός μαθητής της  Morrnah Simeona, εφάρμοσε την τεχνική της σε ασθενείς  με βαριά διαταραγμένες και εγκληματικές προσωπικότητες, στο Κρατικό Νοσοκομείο της Χαβάης. Τρία χρόνια μετά, είχε επιτύχει να μειώσει στο ελάχιστο τις εκδηλώσεις βίας, που πριν ήταν πολύ συνηθισμένες. Η βελτίωση των εγκλείστων ήταν τόσο μεγάλη, που είτε αφέθηκαν ελεύθεροι, είτε μεταφέρθηκαν σε πιο ήπιες πτέρυγες, ενώ η συγκεκριμένη μονάδα έκλεισε γιατί δεν χρειαζόταν πια.
Ο Dr. Len δήλωσε ότι δεν ήρθε σε προσωπική επαφή με κανέναν ασθενή, ούτε έκανε ατομικές συνεδρίες μαζί τους. Αυτό που έκανε ήταν να εφαρμόζει σε καθημερινή βάση το Ho‘oponopono, αποδεχόμενος το 100% της ευθύνης για ό,τι συνέβαινε γύρω του.  «Δεν θεράπευσα  αυτούς», έλεγε, «θεράπευσα το κομμάτι μέσα μου που τους δημιούργησε».
Αναφερόταν στην κατάσταση εκείνη κατά την οποία το άτομο, απαλλαγμένο από τον διαχωρισμό που χαρακτηρίζει την προσωπικότητα, γίνεται ένα με τον Δημιουργό και επομένως με όλα  του τα πλάσματα.

 Το Ho’oponopono είναι μια εύκολη τεχνική που μας απελευθερώνει από όλα τα είδη αρνητικών συναισθημάτων και τυχόν καταστροφικών συνηθειών που μπορεί να έχουμε κρατήσει. Δεν απαιτεί κάποια επίσημη εκπαίδευση ή δάσκαλο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ήσυχο μέρος, να αφιερώσετε περίπου 15-20 λεπτά και ένα ανοιχτό μυαλό και πρόθυμη διάθεση.

Πώς να το κάνετε:

1. Καθίστε σε ένα ήσυχο και άνετο μέρος όπου δεν θα σας ενοχλήσουν ή θα σας διακόψουν.

2. Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και κλείστε τα μάτια.

3. Τώρα σκεφτείτε ένα πρόβλημα/θέμα που σας ενοχλεί. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Από το ενοχλητικό σας αφεντικό ή έναν συνάδελφο που πήρε την προαγωγή σας ή από τον πρώην σας σύντροφο που σας πλήγωσε βαθιά και δεν είναι πλέον στη ζωή σας ή ακόμα και ένα γεγονός όπως ένα αναπάντεχο χειρουργείο που σας στενοχώρησε πολύ.

4. Σκεφτείτε το πρόσωπο ή την κατάσταση. (Εάν είστε πρακτικοί του ρέικι μπορείτε να σχεδιάσετε τα σύμβολα Dai Ko Myo και Hon Sha Ze Sho Nen για να συνδεθείτε με το πρόσωπο ή την κατάσταση)

5. Σκεφτείτε το θέμα που σας απασχολεί με βαθιά συγκέντρωση και νιώστε τα συναισθήματα. Ναι, θα μπορούσε να είναι και θα είναι λίγο επώδυνο, αλλά χρειάζεται να το σκεφτείτε. (Για τους πρακτικούς του ρείκι : επικαλεστείτε εδώ το σύμβολο Sei He Ki).

6. Τώρα πείτε νοητά 3 ‘μαγικές’ φράσεις με την ίδια σειρά:
Συγνώμη
Σε αγαπώ
Σε ευχαριστώ

7. Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε αυτές τις 3 φράσεις μέχρι να νιώσετε πλήρως ή αρκετά ικανοποιημένοι και εμφανώς πιο ανάλαφροι. Ή μπορείτε να ορίσετε ηχητική ειδοποίηση στα 15-20 λεπτά και να συνεχίστε να επαναλαμβάνετε αυτές τις 3 φράσεις (Σχεδιάστε το Cho Ku Rei για να δώσετε περισσότερη ισχύ).

8. Oι πρακτικοί του ρέικι μπορείτε στο τέλος να σφραγίσετε τη διαδικασία με το Cho Ku rei

Οι πρώτες 21 μέρες καθημερινής εφαρμογής του Ho’oponopono είναι πολύ σημαντικές για το συντονισμό αλλά και για την εμφάνιση των πρώτων αλλαγών στο σύστημα σας. Το Ho’ oponopono λειτουργεί προς όλες τις κατευθύνσεις του χρόνου, σε όλες τις διαστάσεις και καθώς δημιουργεί θετικές δονήσεις μπορεί να επιλύσει ακόμα και τα πιο δύσκολα θέματα. Όπως λέγεται είναι η Αγάπη σε Δράση!
omorfizoi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια