Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Flitescooter, ή fliteboard

Το Flitescooter, ή fliteboard, κάτι ανάμεσα σε jet ski και σερφ, μας μυεί σε μια νέα μορφή θαλάσσιων σπορ, όπου η σανίδα ίπταται πάνω από το νερό και η πλοήγηση αυτοματοποιείται.

Για όσους ξέρουν, ή δεν ξέρουν τι είναι το foiling, οι επόμενες σειρές θα σας διαφωτίσουν, ή θα φρεσκάρουν την μνήμη σας. Το foil surfing είναι μια εξέλιξη στα θαλάσσια αθλήματα που μέσω ενός υδροπτέρυγου δημιουργεί έναν εντελώς νέο τρόπο οδήγησης στο νερό. Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός της σανίδας περιορίζει την αντίσταση, το foil surfing προσφέρει μια πιο ομαλή αίσθηση, καθώς η επιφάνεια στην οποία στέκεστε, δηλαδή η σανίδα, είναι εντελώς πάνω από το νερό. Το foil σηκώνει τη σανίδα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας περίπου μισό μέτρο, ενώ οι άνθρωποι που το δοκιμάζουν περιγράφουν την αίσθηση του foil surfing σαν να πετούν πραγματικά κατά μήκος του νερού.
Η ιπτάμενη σανίδα είναι το απόλυτο θαλάσσιο σπορ – Κοστίζει όμως όσο ένα μικρό αυτοκίνητο
Το Flitescooter ωστόσο πάει αυτή την αίσθηση ένα βήμα παρακάτω, καθώς πλέον αυτοματοποιείται. Οι σανίδες flitescooter μας προσφέρουν διασκέδαση, προκλήσεις και τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τη θάλασσα χωρίς να βασιζόμαστε σε κινητήρα εσωτερικής καύσης – που διαθέτουν τα jet ski.
Το νέο Flitescooter της Flite κάνει το foiling πολύ πιο εύκολο, χρησιμοποιώντας μια φουσκωτή σανίδα και τιμόνι για σταθερότητα που θυμίζει σαν να οδηγούμε ένα σκούτερ, ή ένα ποδήλατο. Το σύστημα ενσωματώνει το γκάζι, μέσω ενός λογισμικού ελέγχου, στο τιμόνι της σανίδας, το οποίο μπορεί κανείς να ελέγχει με τον αντίχειρα.
Η ιπτάμενη σανίδα είναι το απόλυτο θαλάσσιο σπορ – Κοστίζει όμως όσο ένα μικρό αυτοκίνητο
Ουσιαστικά αποτελούν ένα ηλεκτροκίνητο υδροπτέρυγο, γνωστό και ως eFoil. Στεκόμενοι πάνω στη σανίδα, οι αναβάτες χρησιμοποιούν ένα φορητό χειριστήριο Flite Controller για να διαχειρίζονται την ταχύτητά τους. Με έναν κάθετο πτερύγιο που είναι μερικώς υποβρύχιο, το Fliteboarding σας δίνει την αίσθηση της ελευθερίας, καθώς γλιστράτε αθόρυβα ακριβώς πάνω από το νερό.
Η τεχνολογία πίσω από αυτό συμπεριλαμβάνει μαγνητική φόρτιση, παρακολούθηση κατανάλωσης μπαταρίας, ένδειξη του χρόνου διάρκειας που μπορείτε να κάνετε foiling και ειδοποίηση όταν η μπαταρία μειωθεί στο 50%. Το Flite Controller διαθέτει Bluetooth, GPS και εξελιγμένη μέτρηση διαδρομής, που σας επιτρέπει να καταγράψτε τη βόλτα σας και να παραμένετε κοινωνικός όσο είστε σε αυτή. Σημαντικό είναι και το νέο χαρακτηριστικό που εξασφαλίζει ότι η σανίδα μπορεί να λειτουργήσει μόνο όταν ο αναβάτης βρίσκεται πάνω στο σκούτερ, προσθέτοντας την εύκολη λειτουργία στον κατάλογο των χαρακτηριστικών του. Και αν κουραστήκατε από το τιμόνι, αυτό μπορεί να αφαιρεθεί για να απολαύσετε μια συμβατική εμπειρία οδήγησης σε στιλ σερφ.
Η ιπτάμενη σανίδα είναι το απόλυτο θαλάσσιο σπορ – Κοστίζει όμως όσο ένα μικρό αυτοκίνητο
Κάποιοι το παρομοιάζουν με το snowboarding σε φρέσκο χιόνι και πολλοί έχουν πει ότι είναι σαν να πετάς. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε πώς θα το περιγράψετε εσείς, είναι να το δοκιμάσετε, αρκεί ωστόσο να διαθέσετε τα 12.995 ευρώ που είναι η τιμή κόστους. Αν και μπορείτε να βρείτε και φθηνότερα ανάλογα scooter, οι τιμές δεν πέφτουν κάτω από τα 4.000 ευρώ.
Σχεδόν ο καθένας μπορεί να μάθει να το χειρίζεται σε λιγότερο από μία ώρα, χωρίς να απαιτείται εμπειρία στα θαλάσσια σπορ. Καθώς αποκτάτε αυτοπεποίθηση και δεξιότητες, μεταμορφώστε τη βόλτα σας αλλάζοντας τα φτερά του, τα πλαϊνά, την πρόωση, ή τη σανίδα.
Ξεκινήστε την οδήγηση και γρήγορα θα ανακαλύψετε ότι οι δυνατότητες του Fliteboarding είναι ατελείωτες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια