Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Yuri Korolyov 1962-2023 Σοβιετικός καλλιτεχνικός γυμναστής θρύλος

Γιούρι Καραλιόφ (Russian: Юрий Николаевич Королёв; 25 August 1962 – 29 April 2023)
Συλλυπητήριο μήνυμα προς τη Ρωσική Ομοσπονδία Γυμναστικής απέστειλε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο του θρύλου της ενόργανης, Γιούρι Καραλιόφ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα, σε ηλικία 60 ετών.
Ο Καραλιόφ είχε κατακτήσει 13 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (9 χρυσά, 3 ασημένια, 1 χάλκινο), συμπεριλαμβανομένων δύο παγκόσμιων τίτλων στο σύνθετο ατομικό το 1981 και το 1985, άλλα 8 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (3 χρυσά, 4 ασημένια, 1 χάλκινο) και επιπλέον από το 2010 είχε ενταχθεί στο Διεθνές “Hall of Fame” της Γυμναστικής. 
Θεωρείται ως ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της παγκόσμιας γυμναστικής που δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς το 1980 δεν είχε ακόμα ενταχθεί στην εθνική ανδρών της Σοβιετικής Ένωσης, το 1984 απουσίασε από το Λος Άντζελες λόγω του μποϊκοτάζ της χώρας του, ενώ το 1988 έχασε τους Ολυμπιακούς της Σεούλ λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα. 
Επιπλέον, ο Γιούρι Καραλιόφ υπήρξε φίλος και σταθερός υποστηρικτής της ελληνικής γυμναστικής, βοηθώντας ως προπονητής τους ανερχόμενους Έλληνες πρωταθλητές στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και προσφέροντας γενναιόδωρα τις συμβουλές του. 
Ο Ρώσος θρύλος της γυμναστικής είχε τιμηθεί από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία τον Νοέμβριο του 2018, όταν είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για το 1ο διεθνές τουρνουά παίδων-κορασίδων “Horizon Cup”, ως συνοδός των ανερχόμενων αθλητών της ρωσικής ακαδημίας «Νικολάι Τολκατσιόφ» της πόλης Βλαντίμιρ, στην οποία είχε διδαχθεί και ο ίδιος τα μυστικά της ενόργανης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια