Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ παραμονές των εκλογών

ΣΕ παρακαλώ καλέ μου Θεούλη  να με βοηθήσεις να είμαι καλό παιδάκι, να με προστατεύεις και να βοηθάς όλο τον κόσμο να είναι καλά. 
Επίσης σε παρακαλώ, μη βγάζεις στην τηλεόραση ένα κύριο που τον λένε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ γιατί κάθε φορά που τον βλέπει ο μπαμπάς μου λέει ..''πες τα λεβέντη μου..'' 
Τότε ο παππούς  μουντζώνει μια την τηλεόραση, μια τον μπαμπά μου, γιατί λέει πως αυτός ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ είναι....λέει μια λέξη που η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει να πω, γιατί πάω στο κατηχητικό και στο σχολείο ''ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ'' και η δασκάλα λέει να μη λέμε κακά λόγια. 
Τότε ο θείος μου που είναι δημόσιος υπάλληλος λέει πως μόνο ένας κύριος είναι καλός, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ  τον λένε και τότε η γιαγιά μου τον μουντζώνει τον θείο μου γιατί η γιαγιά μου ήταν στην ΕΠΟΝ. 
Δεν ξέρω τι είναι ΕΠΟΝ, αλλά κάθε φορά που το λέει κλαίει ,γιατί λέει ..''και  ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ  σκατά τα έκανε''. 
Και καλά αφού  έκανε σκατά γιατί δεν τα καθαρίζουνε για να πάψει να κλαίει η γιαγιά; 
Και  ο ξάδελφός μου που πάει στο πανεπιστήμιο λέει πως ''όλοι είναι κλέφτες και πως αυτός θα ψηφίσει ΤΣΙΠΡΑ ''γιατί λέει, '' αυτός θα τους πηδήξει όλους .
'' Τώρα ποιους θα πηδήξει δεν ξέρω, αλλά τι να πω και εγώ, χτες πήδηξα από το κρεβάτι στραμπούλησα το πόδι μου πρήστηκε και ακόμα πονάω. 
Αν τους πηδήξει ο Τσίπρας θα πρηστεί και αυτουνού το πόδι; 
Θα πονάει; 
Ο άλλος μου ξάδελφος όμως θα ψηφίσει ένα κύριο που τον λένε Βαρουφάκη, αλλά ο παππούς τον λέει Μπαρουφάκη και τότε όλοι γελάνε, γιατί λένε πως αυτός θέλει να φέρει μια ''Δήμητρα'', μάλλον φιλενάδα του πρέπει να είναι. 
Ποιός ξέρει; 
Και η άλλη μου ξαδέλφη, που ο μπαμπάς της είναι αστυνόμος, λέει πως αυτοί  δε θα πάνε να ψηφίσουν γιατί ψηφίζανε Χρυσή Αυγή και τώρα βάλανε φυλακή ένα κασιδιάρη. 
Μα εγώ δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά ,αλλά ο παππούς λέει πως αυτοί είναι φασίστες. 
Οι φασίστες μάλλον ράτσα σκυλιών πρέπει να είναι, γιατί ο παππούς μου όταν λέει φασίστες βάζει μπροστά και τη λέξη κοπρόσκυλα….’’κοπρόσκυλα φασίστες ‘’ λέει. 
Και η μαμά  είπε πως θα ψηφίσει Βελόπουλο, αλλά ο μπαμπάς της είπε πως αν ψηφίσει Βελόπουλο να ξεχάσει το κοκό για ένα μήνα 
Και η μαμά μου είπε ..''σκασίλα μου, κάλους θα βγάλει το χέρι σου..'' 
Θεούλη μου δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν όλα αυτά. 
Η μαμά αρέσει τόσο πολύ τα γλυκά, πώς θα μείνει χωρίς γλυκό ένα μήνα; 
Και τα χέρια του μπαμπά θα βγάλουν κάλους; 
Μου έρχεται να κλαίω. 
Εγώ πάντως όταν μεγαλώσω ήθελα να γίνω γιατρός, αλλά τώρα το μετάνιωσα. 
Θα γίνω Κούλης . 
Δεν ξέρω τι δουλειά είναι αυτό, αλλά πρέπει να είναι πολύ καλή δουλειά και να βγάζεις πολλά λεφτά, γιατί ο παππούς λέει…''ρε Κούλη, ποτέ δε δούλεψες, τεράστια περιουσία έχεις και όλο διακοπές είσαι κουφάλα''  ’’Ωωωωχχχ !  Θεούλη μου, είπα κακιά λέξη. 
Συγχώρα με, μη το πεις του μπαμπά γιατί τώρα που το χέρι του θα  βγάλει κάλους, θα πονάω αν με δείρει. 
 Ευχαριστώ Θεούλη μου, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια