Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Day for Women in Maritime / Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία

Η Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία (International Day for Women in Maritime) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), που ελήφθη στις 31 Ιανουαρίου 2022.  
«Στον ΙΜΟ μέσω της εκπαίδευσης, της προβολής και της αναγνώρισης στοχεύουμε να υποστηρίξουμε ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς εμπόδια για τις γυναίκες στη ναυτιλία. Ας εργαστούμε για να καταρρίψουμε τα εμπόδια και να διασφαλίσουμε ότι δημιουργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον που να επιτρέπει, να υποστηρίζει και να περιλαμβάνει τη διαφορετική συμμετοχή όλων, χωρίς εμπόδια στη ναυτική κοινότητα» τονίζει στο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΙΜΟ Κιτάκ Λιμ. 
«Τις τελευταίες δεκαετίες το άρωμα γυναίκας στη ναυτιλία είναι πιο έντονο από ποτέ. Και μπορεί το επάγγελμα να ανδροκρατείται ακόμη, όμως πλέον οι ναυτιλιακές εταιρείες και διεθνείς οργανισμοί εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο θέσεις κλειδιά σε γυναίκες» αναφέρει σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλιακιωτάκης και προσθέτει ότι «περίπου 24.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο υπηρετούν ως ναυτικοί. Ο αριθμός αυτός, αποτελεί αύξηση της τάξης του 45,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκθεση του ΙΜΟ το 2015». 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια