Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σαλάτα μιμόζα

.
Υλικά
1 τόνος κονσέρβα σε νερό των 160 γραμ. 1 πατάτα βρασμένη 1 καρότο βρασμένο 2 αυγά βραστά σφιχτά 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα light 150 γραμ. γραβιέρα light – μπορούμε να βάλουμε αν θέλουμε γκούντα η ενταμ light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο Δυόσμο η μαϊντανό ψιλοκομμένο Ανθό αλατιού

Εκτέλεση
Προ εργασία:
Βράζουμε, και βάζουμε τα βραστά λαχανικά και τα αυγά στο ψυγείο, ώστε να είναι κρύα για να φτιάξουμε την σαλάτα.
– Καλύτερα να τα έχουμε βράσει, από την προηγούμενη μέρα.
Στραγγίζουμε τον τόνο, και τον στύβουμε με τα χέρια μας, να φύγουν τα πολλά υγρά, τον πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Συναρμολογούμε την σαλάτα σε στρώσεις ως εξής:
Σε δύο πιάτα – χρησιμοποιούμε τσέρκι – βάζουμε για βάση τον τόνο, λίγη μαγιονέζα επάνω στον τόνο την οποία χρησιμοποιούμε σαν «κόλλα», ανάμεσα στις στρώσεις της σαλάτας, επάνω βάζουμε τα ασπράδια των αυγών, τριμμένα στον τρίφτη, αλατίζουμε, βάζουμε πάλι λίγη μαγιονέζα, και συνεχίζουμε τρίβοντας το καρότο, αλατίζουμε ελαφρά, βάζουμε λίγη μαγιονέζα, και βάζουμε τα κρεμμύδια επάνω στα καρότα.
Προσοχή! Στα κρεμμύδια δεν βάζουμε μαγιονέζα, γιατί θα έχει η σαλάτα μας, πολύ λιπαρή γεύση.
Οπότε βάζουμε κατευθείαν την πατάτα τριμμένη στον τρίφτη, επάνω στα κρεμμύδια, αλατίζουμε προσεχτικά, βάζουμε μαγιονέζα, και προσθέτουμε το κίτρινο τυρί τριμμένο. Βάζουμε μαγιονέζα επάνω στο τυρί, και τελειώνουμε με τον τριμμένους κρόκους. – τους λιώσαμε με μικρό πιρουνάκι
Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο, σκεπάζουμε με μεμβράνη τα τσέρκια, και βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Η μαγιονέζα θα “μουλιάσει” όλες τις στρώσεις και όλες οι γεύσεις θα ενσωματωθούν.
Σημειώσεις: Η γεύση της σαλάτας, δεν εξαρτάται από αν θα επιλέξουμε το ψιλό ή το χοντρό του τρίφτη για να τρίψουμε τα υλικά μας.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τη σαλάτα μας έως και 3 ημέρες στο ψυγείο χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση της.
Χρησιμοποιήσαμε για τσέρκι, – επειδή δεν έχουμε- δυο πλαστικά δοχεία ξηρών καρπών, στα οποία κόψαμε τον πάτο, και γυρίσαμε ανάποδα.
Μας εξυπηρετούν πολύ καιρό τώρα.
Δεν πατάμε τις στρώσεις εκτός του τόνου, για να είναι η σαλάτα μας αφράτη.
Μπορούμε να βάλουμε την σαλάτα σε φόρμα με σούστα, ανάλογα πάντα την ποσότητα που φτιάξαμε.
Ματούλα Γιασιράνη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια