Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σαρλότ με σοκολάτα και ελληνικό καφέ

,
Για το σιρόπι
200 γρ. γάλα πλήρες
100 γρ. ελληνικό καφέ, σε ρόφημα χωρίς το κατακάθι
70 γρ. κονιάκ
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη μους λευκής σοκολάτας
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
2 κ.σ. νερό, κρύο
650 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. ελληνικό καφέ, σε ρόφημα χωρίς το κατακάθι
250 γρ. κουβερτούρα λευκή
150 γρ. κουβερτούρα

Για τη σύνθεση
250 γρ. σαβαγιάρ

Για το σερβίρισμα
κακάο
Εκτέλεση 
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για το σιρόπι
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Ρίχνουμε το γάλα, τον ελληνικό καφέ, το κονιάκ και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μους λευκής σοκολάτας
Βάζουμε σε ένα μπολ τις ζελατίνες και το νερό, και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι 150 γρ. κρέμα γάλακτος και τον ελληνικό καφέ, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα, τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, περιμένουμε 10 δευτερόλεπτα, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία γκανάς.
Μεταφέρουμε την γκανάς σε ένα μπολ και αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να κρυώσει.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να πάρει τη μορφή μιας λείας σαντιγί.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε την γκανάς στον κάδο και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ώστε να έχουμε μια μους. 
Για τη σύνθεση
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. και κόβουμε τη λαδόκολλα που εξέχει από τη φόρμα.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ από τη μεριά της ζάχαρης στο σιρόπι και τοποθετούμε μερικά στη βάση της φόρμας κεντρικά αφήνοντας κενό περιμετρικά. (Δείτε αναλυτικά το βίντεο της συνταγής)
Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα από τη μους περιμετρικα στο κενό που αφήσαμε για να μπορέσουν να σταθεροποιηθούν τα σαβαγιάρ.
Κόβουμε τη μια γωνία από τα σαβαγιάρ και τα τοποθετούμε όρθια -με τη μεριά που κόψαμε να είναι προς τα κάτω- το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να δημιουργήσουμε ένα γείσο. 
Καλύπτουμε τα κενά της βάσης με τα κομμένα σαβαγιάρ.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη ρίχνουμε στη μους και ανακατεύουμε με την σπάτουλα σιλικόνης.
Ρίχνουμε τη μους πάνω από τα σαβαγιάρ και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με κακάο.
akispetretzikis

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια