Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Chocolate Mousse Day / Μους Σοκολάτας - συνταγές

Chocolate Mousse
Στα γαλλικά, η λέξη μους σημαίνει «αφρός» και αυτή είναι μια εύστοχη περιγραφή αυτού του παρακμιακού επιδόρπιου, είτε είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να είναι ελαφρύ και αφρώδες είτε κρεμώδες και πηχτό, όλα εξαρτώνται από το πώς ο σεφ ετοιμάζει αυτή τη λαχταριστή απόλαυση. Αν και η προέλευση αυτής της λιχουδιάς είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη, είναι γνωστό ότι ήταν ένα δημοφιλές πιάτο τον 18ο αιώνα στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τη χώρα της Γαλλίας και επεκτάθηκε από εκεί.
Ένα από τα πρώτα γραπτά αρχεία για την εμφάνιση της μους σοκολάτας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι στην πραγματικότητα από μια έκθεση στη Νέα Υόρκη το 1892. Αργότερα, η συνταγή για τη μους σοκολάτας άρχισε να εμφανίζεται σε μια "Στήλη των Νοικοκόμων" στην έκδοση του 1897 του σφαίρα της Βοστώνης. Η συνταγή έδωσε στην πραγματικότητα ένα πιάτο με πολύ περισσότερα κοινά με την πουτίγκα σοκολάτας, αντί για την πιο γνωστή αφρώδη απόλαυση της σύγχρονης εποχής.
Μόλις εισήχθησαν στη συνταγή τα ασπράδια, χωρισμένα από τους κίτρινους κρόκους, η ελαφριά κρεμώδης μορφή μπήκε στην εξίσωση. Ήταν μια μορφή τέχνης για να δημιουργηθεί η μους, καθώς ήταν απαραίτητο να το χτυπάμε με το χέρι με σταθερό ρυθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φυσικά, μόνο όταν εμπλέκεται ο ηλεκτρικός αναδευτήρας έγινε σύνηθες να παράγουμε την κατάλληλη συνοχή πιο συχνά.
Σοκολατένια Μους σε 5 λεπτά ΕΔΩ

Μους μόκα σοκολάτα ΕΔΩ

Μους σοκολάτας με φράουλες ΕΔΩ

Κέικ Μους Σοκολάτας ΕΔΩ

Tiramisu με μους σοκολάτας ΕΔΩ

Τάρτες από καταΐφι με μους σοκολάτα ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια