Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ριζότο με μανιτάρια νηστίσιμο

.
Το “σιταρότο” είναι μια μοναδική νηστίσιμη συνταγή με μανιτάρια, χωρίς ρύζι, αλλά με σιτάρι. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα με θυμηθείτε!

Υλικά  
1/4/φλ. ελαιόλαδο
2½ φλ. σιτάρι μουσκεμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
500 γραμ. μανιτάρια διάφορα ψιλοκομμένα σε φέτες
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
6 φλ. ζωμό λαχανικών ζεστό
4 κ.σ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ταχίνι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Για το ριζότο με μανιτάρια ή αλλιώς σιταρότο
Μουσκεύουμε πρώτα το σιτάρι από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.
Την επόμενη μέρα το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση το σβήνουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο βραστό νερό για το ριζότο με μανιτάρια νηστίσιμο.
Το στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Αφήνουμε λίγο να πιουν τα υγρά τους.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε το σιτάρι και λίγο λίγο τον ζωμό.
Κάθε φορά που τα υλικά πίνουν τον ζωμό προσθέτουμε κι άλλον.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, πάντα βράζοντας σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το σιταρότο προς το τέλος του μαγειρέματος.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Παίρνουμε μία κουταλιά από τον ζωμό του φαγητού και ρίχνουμε 4 κ.σ. κρύο νερό.
Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα στο ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε το νηστίσιμο ριζότο.
Δεν το ξαναβάζουμε στη φωτιά γιατί κόβει το ταχίνι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια