Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

André Michelin 1853-1931 Γάλλος βιομήχανος

Michelin
Ο André Jules Michelin (16 Ιανουαρίου 1853 – 4 Απριλίου 1931) ήταν Γάλλος βιομήχανος που μαζί με τον αδερφό του Édouard (1859–1940), ίδρυσαν την Michelin Tire Company ( Comagnie Générale des Établissements Michelin ) το 1888 στη γαλλική πόλη Clert-Fer. .
Το 1900, ο André Michelin δημοσίευσε τον πρώτο Οδηγό Michelin , σκοπός του οποίου ήταν να προωθήσει τον τουρισμό με το αυτοκίνητο , υποστηρίζοντας έτσι τη λειτουργία του στην κατασκευή ελαστικών .

Το 1886, ο 33χρονος André Michelin εγκατέλειψε την καριέρα του ως επιτυχημένος Παριζιάνος μηχανικός για να αναλάβει την αποτυχημένη επιχείρηση γεωργικών προϊόντων και αγροτικού εξοπλισμού του παππού του. Ιδρύθηκε το 1832, το "Michelin et Cie" υπέφερε από παραμέληση και ήταν στα πρόθυρα της αφερεγγυότητας μετά το θάνατο του ιδρυτή. Ο παππούς της Michelin είχε ιδρύσει την εταιρεία που πουλούσε αγροτικό εξοπλισμό και μια περίεργη ποικιλία προϊόντων από βουλκανισμένο καουτσούκ, όπως ζώνες, βαλβίδες και σωλήνες. Μόλις ο André ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας, στρατολόγησε τον μικρότερο αδερφό του Édouard για να έρθει μαζί του στην εταιρεία. Ο Édouard διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ενώ δεόντως δεσμευμένος για την επιτυχία της επιχείρησης, κανένας από τους αδερφούς δεν είχε προηγούμενη εμπειρία στην πώληση αγαθών ή δεν είχε την παραμικρή ιδέα από πού να ξεκινήσει.
Michelin
Το 1889, ένας ποδηλάτης εξοικειωμένος με την εταιρεία Michelin πλησίασε τον Édouard με το σκασμένο ελαστικό του ζητώντας βοήθεια. Το να σκάει το λάστιχο συχνά σήμαινε ότι οι ποδηλάτες έμειναν αποκλεισμένοι για ώρες. Στα τέλη της δεκαετίας του 1880, η ποδηλασία γινόταν μια δημοφιλής μορφή μεταφοράς και χόμπι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πατέντα του John Dunlop το 1888 για το φουσκωτό ελαστικό ποδηλάτου . Πριν από την εφεύρεση του Dunlop, τα ελαστικά ποδηλάτων κατασκευάζονταν από συμπαγές καουτσούκ. Τα ελαστικά από συμπαγές καουτσούκ έτειναν να παρέχουν μικρή πρόσφυση και έκαναν μια δύσκολη και άβολη οδήγηση.
Αφού ο άτυχος ποδηλάτης πλησίασε την εταιρεία Michelin για βοήθεια, ο Édouard έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα ελαστικά με αέρα. Οι Michelin αναγνώρισαν ότι θα υπήρχε μεγάλη ζήτηση για πνευματικά ελαστικά αν υπήρχε ένας τρόπος για να γίνουν πιο γρήγορα επισκευές. Σκέφτηκαν ότι πρώτα ο τροχός πρέπει να αποσπάται. Ο Édouard διεξήγαγε μια σειρά πειραμάτων και ανέπτυξε μια σειρά από πρωτότυπα. Το 1891, του χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα αποσπώμενο ελαστικό.
Ο André και ο αδελφός του Édouard εισήχθησαν στο Automotive Hall of Fame στο Dearborn του Michigan το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια