Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Tεχνητή νοημοσύνη: Θεραπεία για τον καρκίνο σε 30 ημέρες

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αναπτύξει μια θεραπεία για τον καρκίνο σε μόλις 30 ημέρες και μπορεί να προβλέψει το ποσοστό επιβίωσης ενός ασθενούς - Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτονται και αναπτύσσονται τα φάρμακα.
Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Chemical Science, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο μαζί με την Insilico Medicine ανέπτυξαν μια πιθανή θεραπεία για το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (HCC) με μια πλατφόρμα ανακάλυψης φαρμάκων AI που ονομάζεται Pharma.AI.
Το HCC είναι ο πιο κοινός τύπος καρκίνου του ήπατος και εμφανίζεται όταν ένας όγκος αναπτύσσεται στο ήπαρ, σύμφωνα με την Cleveland Clinic.
Οι ερευνητές εφάρμοσαν το AlphaFold, μια βάση δεδομένων πρωτεϊνικών δομών με τεχνητή νοημοσύνη, στο Pharma.AI για να αποκαλύψουν έναν νέο στόχο - μια προηγουμένως άγνωστη οδό θεραπείας - για τον καρκίνο και ανέπτυξαν ένα «νέο μόριο στοχο».
Η δημιουργία του πιθανού φαρμάκου επιτεύχθηκε σε μόλις 30 ημέρες από την επιλογή του στόχου και αφού συντέθηκαν μόλις επτά ενώσεις.
Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτονται και αναπτύσσονται τα φάρμακα, καθώς η παραδοσιακή μέθοδος δοκιμής και λάθους είναι αργή, δαπανηρή και περιορίζει το εύρος της εξερεύνησης.
«Αυτό το έγγραφο είναι περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας της τεχνητής νοημοσύνης να μεταμορφώσει τη διαδικασία ανακάλυψης φαρμάκων με βελτιωμένη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ακρίβεια», δήλωσε ο Μάικλ Λέβιτ, βραβευμένος με Νόμπελ Χημείας. «Συγκεντρώνοντας την προγνωστική δύναμη του AlphaFold και τη δύναμη στόχου και σχεδιασμού φαρμάκων της πλατφόρμας Pharma.AI της Insilico Medicine, μπορούμε να φανταστούμε ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής ανακάλυψης φαρμάκων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια