Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Stephen Mackey 1966-2023 Άγγλος κιθαρίστας, ροκ συγκρότημα Pulp

Ο Stephen Patrick Mackey (10 Νοεμβρίου 1966 – 2 Μαρτίου 2023) ήταν Άγγλος μουσικός και παραγωγός δίσκων, γνωστός ως κιθαρίστας για το εναλλακτικό ροκ συγκρότημα Pulp , στο οποίο εντάχθηκε το 1989. Ως παραγωγός δίσκων, παρήγαγε τραγούδια και άλμπουμ από τη MIA , Florence + the Machine , The Long Blondes και Arcade Fire .

Πρώιμη ζωή 
Ο Mackey γεννήθηκε στο Σέφιλντ στις 10 Νοεμβρίου 1966. Στα πρώτα του χρόνια φοίτησε στο Hucklow First and Middle School με τον φίλο του Richard Hawley . Αργότερα θα έπαιζαν μαζί ως μέλη των Pulp. Παρακολούθησε το Hinde House Comprehensive στο Σέφιλντ πριν ξεκινήσει περαιτέρω σπουδές στο Richmond College of Further Education. Πριν ενταχθεί στους Pulp, έπαιζε μπάσο για ένα άλλο συγκρότημα του Σέφιλντ που ονομαζόταν Trolley Dog Shag, οι οποίοι συμμετείχαν μαζί με τους Pulp σε ένα άλμπουμ συλλογής Dolebusters το 1987. 
Μετακόμισε στο Λονδίνο το 1988 για να ασχοληθεί με την παραγωγή ταινιών και αποφοίτησε από το Λονδίνο. Royal College of Art , το 1992, MA Film.

Pulp 
Συμμετέχοντας στο Pulp το 1989, έπαιξε στο Separations , που κυκλοφόρησε στη Fire Records. Συνέχισε να γράφει, να ηχογραφεί και να περιοδεύει με το συγκρότημα καθώς γνώρισαν επιτυχία τη δεκαετία του 1990. Τα επόμενα άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν περιελάμβαναν Intro – The Gift Recordings , His 'n' Hers , Different Class , This Is Hardcore και We Love Life . Μετά από μια παύση 8 ετών, ο Mackey επέστρεψε στη δραστηριότητα με τους Pulp το 2010 και τις επόμενες παγκόσμιες περιοδείες τους το 2011 και το 2012 και την κυκλοφορία του σινγκλ τους " After You ", συνεργαζόμενος με τον παραγωγό James Murphy της LCD Soundsystem.
Πριν από το θάνατό του, ο Mackey είχε ανακοινώσει ότι δεν θα ήταν μέρος της περιοδείας επανασύνδεσης του Pulp το 2023.  
Περαιτέρω μουσική καριέρα 
Δημιουργώντας μια συνεργασία σύνθεσης/παραγωγής με τον Ross Orton (γνωστός ως Cavemen), γνώρισε τη Maya Arulpragasam (MIA) και συνέγραψε και παρήγαγε τα " Galang " και " Sunshowers ", κάτι που οδήγησε στη MIA να εξασφαλίσει συμφωνία με την Interscope Records και να κυκλοφορήσει το "Arular ". Δούλεψαν ξανά μαζί στο " Bird Flu " από το επόμενο άλμπουμ της Kala . Ο Mackey και ο Orton συνέχισαν να παράγουν και να κάνουν remix για καλλιτέχνες όπως οι Kelis , Cornershop , The Kills και The Horrors . Ο Mackey επίσης παρήγαγε και συνέγραψε τραγούδια για το ντεμπούτο άλμπουμ Lungs της Florence και των Machine, συμπεριλαμβανομένων των " Kiss with a Fist ", "Girl with One Eye" και "Swimming" και επίσης το ντεμπούτο άλμπουμ των The Long Blondes Someone to Drive You Home . Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνέχισε να ηχογραφεί και να περιοδεύει με τον Jarvis Cocker , το 2006 για το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του για την Rough Trade Records ( Jarvis ) και ξανά το 2008 ηχογραφώντας το άλμπουμ Further Complications στα Electrical Studios, Σικάγο με τον Steve Albini.
Το 2011 ο Mackey παρήγαγε το άλμπουμ Welcome to Condale του Summer Camp [10] και το 2012 εργάστηκε ξανά ως παραγωγός για το ντεμπούτο άλμπουμ των Palma Violets στην Rough Trade Records, 180 , που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2013.
Επίσης το 2012 έκανε την παραγωγή " Το Railroad Track " του Willy Moon κυκλοφόρησε στην Jack White 's Third Man Records.
Το 2014 ηχογράφησε και έκανε μίξη για το Black Metal άλμπουμ του Dean Blunt και το 2015 άρχισε να συνεργάζεται με τον Yak , ηχογραφώντας το single τους "No" που κυκλοφόρησε στην Third Man Records. Έκανε μίξη του Danny Goffey των Supergrass ' Take Your Jacket Off and Get into It LP. Το Alas Salvation LP του Yak ηχογραφήθηκε μαζί του το υπόλοιπο του 2015 και κυκλοφόρησε στις αρχές του 2016. 
Το 2017 του απονεμήθηκε το βραβείο Ivor Novello μαζί με τα άλλα μέλη του Pulp for Outstanding Song Collection που παρουσιάστηκε από τον Peter Saville , γραφίστα μανίκια δίσκων για τα Joy Division , New Order και Pulp. 
Ο Mackey έχει επίσης συνεργαστεί με τον John Gosling (πρώην του Psychic TV ) ως μουσικός σκηνοθέτης και σχεδιαστής ήχου δημιουργώντας μίξεις και πρωτότυπες συνθέσεις για ταινίες, μουσεία και άλλα εμπορικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, του Λούβρου στο Παρίσι,  και το Μουσείο Τέχνης Minsheng στη Σαγκάη. 

Άλλα έργα 
Το 2005, ο Mackey έπαιξε έναν ρόλο καμέο ως μία από τις The Weird Sisters , ένα μάγο ροκ συγκρότημα στην ταινία Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς . Στο πλασματικό γκρουπ συμμετείχαν επίσης ο Jonny Greenwood και ο Phil Selway των Radiohead και ο frontman των Pulp, Jarvis Cocker. 
Το 2006, ο Mackey και ο Cocker επιμελήθηκαν μια περίφημη συλλογή 2 CD με τίτλο The Trip που περιλαμβάνει μουσική από διάφορες εποχές, συμπεριλαμβανομένων των Moondog , Carl Orff , The Birthday Party , The Fall και το θέμα του Radio 4 Shipping Forecast .
Από το 2003 έως το 2008, ο Mackey συνεπιμελήθηκε το μουσικό πρόγραμμα της ετήσιας Διεθνούς Έκθεσης Τέχνης Frieze του Λονδίνου , το οποίο περιελάμβανε παραστάσεις από τους Karlheinz Stockhausen , Sunn O))) , Glenn Branca και Rodney Graham.
Το 2012, έπαιξε με τον ντράμερ Seb Rochford ως ρυθμικό τμήμα για κομμάτια στο Serafina Steers The Moths Are Real LP. 
Το 2016, ξεκίνησε το αντάρτικο τηλεοπτικό πρότζεκτ Call This Number με την Jeannette Lee , πρώην της Public Image Ltd. και τον Douglas Hart , πρώην μπασίστα των Jesus and Mary Chain , κάνοντας ασταθείς μεταδόσεις ταινιών από ένα γκαράζ στο Βόρειο Λονδίνο. Οι καλλιτέχνες που ηχογράφησε για αυτό ήταν οι Jon Spencer Blues Explosion , Dennis Bovell , Sleaford Mods , Primal Scream και Gruff Rhys.

Προσωπική ζωή και θάνατος 
Το 2009, ο Mackey παντρεύτηκε την πολύχρονη κοπέλα του, στυλίστρια και δημοσιογράφο μόδας, Katie Grand. Έζησε στο Βόρειο Λονδίνο με τη σύζυγό του και τον γιο του, Marley (γενν. 1996). 
Στις 2 Μαρτίου 2023, ανακοινώθηκε στον λογαριασμό Twitter του Pulp ότι ο Mackey πέθανε εκείνο το πρωί. Ήταν 56 ετών και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο τους τελευταίους τρεις μήνες με μια άγνωστη ασθένεια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια