Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Patrick Steptoe 1913-1988 Άγγλος πρωτοπόρος στη θεραπεία γονιμότητας

Patrick Steptoe
Ο Patrick Christopher Steptoe CBE FRS (9 Ιουνίου 1913 – 21 Μαρτίου 1988) ήταν Άγγλος μαιευτήρας και γυναικολόγος και πρωτοπόρος στη θεραπεία γονιμότητας . Ο Steptoe ήταν υπεύθυνος με τον βιολόγο και φυσιολόγο Robert Edwards και τη νοσοκόμα Jean Purdy για την ανάπτυξη της εξωσωματικής γονιμοποίησης . Η Louise Joy Brown , το πρώτο μωρό σε δοκιμαστικό σωλήνα , γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1978. 
Ο Έντουαρντς τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής το 2010για το έργο του σχετικά με την ανάπτυξη της εξωσωματικής γονιμοποίησης· Ο Steptoe και ο Purdy δεν ήταν επιλέξιμοι για εξέταση επειδή το βραβείο Νόμπελ δεν απονέμεται μετά θάνατον. 

Εκπαίδευση 
Γεννημένος στην Οξφόρδη , ο Steptoe σπούδασε στο The Grammar School, Witney (από το 1968 το ολοκληρωμένο Henry Box School ) στο Oxfordshire . Πήγε στο King's College του Λονδίνου και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του St George's Hospital , στο Λονδίνο το 1939. Υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό από το 1939-1946 και έλαβε τον βαθμό του Υποπλοίαρχου. 
Από το 1947 έως το 1949 ήταν επικεφαλής βοηθός στη μαιευτική και γυναικολογία στο Νοσοκομείο St. πιστώθηκε από τον Steptoe ότι του δίδαξε πολλά για τη διαχείριση της υπογονιμότητας.
Patrick Steptoe
Πρωτοπόρος λαπαροσκόπησης 
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , σπούδασε μαιευτική και το 1951 άρχισε να εργάζεται στο Oldham & District General Hospital . Από τον Ραούλ Πάλμερ έμαθε την τεχνική της λαπαροσκόπησης και προώθησε τη χρησιμότητά της. Το 1967 εξέδωσε τη Λαπαροσκόπηση στη Γυναικολογία . Στη συνέχεια, ο Robert Edwards , ένας φυσιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Cambridge , επικοινώνησε μαζί του και τον ενδιέφερε να συνεργαστεί για την ανάπτυξη της εξωσωματικής γονιμοποίησης. 

Εργαστείτε με τον Edwards 
Ο Steptoe έγινε Διευθυντής του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, Όλνταμ , το 1969. Χρησιμοποιώντας λαπαροσκόπηση, συνέλεξε τα ωάρια από εθελόντριες υπογόνιμες γυναίκες που έβλεπαν τον τόπο του ως την τελευταία τους ελπίδα να επιτύχουν μια εγκυμοσύνη. Οι Edwards και Jean Purdy παρείχαν την εργαστηριακή εμπειρία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έπρεπε να υπομείνουν την κριτική και την εχθρότητα στη δουλειά τους. Τελικά, το 1978, η γέννηση της Louise Brown άλλαξε τα πάντα. Αν και συνάντησε περαιτέρω κριτική, άλλες κλινικές μπόρεσαν να ακολουθήσουν το προβάδισμα και οι ασθενείς ανταποκρίθηκαν. Για να εξυπηρετήσει τον αυξημένο αριθμό ασθενών και να εκπαιδεύσει ειδικούς, αυτός, ο Purdy και ο Edwards ίδρυσαν την κλινική Bourn Hall , στο Cambridgeshireτο 1980 του οποίου ο Steptoe ήταν Ιατρικός Διευθυντής μέχρι το θάνατό του. 

Βραβεία και διακρίσεις 
Το 1979, ο Steptoe έλαβε το Golden Plate Award της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιτεύξεων . 
Το 1987, έγινε Διοικητής του Άριστου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) , μόλις μια εβδομάδα αφότου γεννήθηκε το 1.000ο μωρό σε δοκιμαστικό σωλήνα, που συνελήφθη με τη βοήθειά του. 
Ο Steptoe εξελέγη Μέλος της Βασιλικής Εταιρείας τον Μάρτιο του 1987.
Η υποψηφιότητά του έχει ως εξής:
Ο Steptoe ήταν ο πρώτος στη Βρετανία που χρησιμοποίησε τη λαπαροσκόπηση για τη συνήθη διάγνωση γυναικολογικών διαταραχών και ο πρώτος που τη χρησιμοποίησε ως τυπική τεχνική για στείρωση. Προσπάθησε να το αναπτύξει για τη θεραπεία της υπογονιμότητας και, μέχρι το 1969, πέτυχε να το χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά για να ανακτήσει ωοκύτταρα από προωορρηκτικές ωοθήκες. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών ανέκτησε πολλά ωοκύτταρα, τα οποία γονιμοποιήθηκαν και γαλουχήθηκαν από τον Edwards, και τα εμφύτευσε στη μήτρα μέσω του τραχήλου της μήτρας, βοηθώντας έτσι στην αποσαφήνιση πολλών θεμελιωδών πτυχών της ανθρώπινης ωορρηξίας , γονιμοποίησηκαι εμφύτευση. Μετά από περισσότερες από 100 προσπάθειες επιτεύχθηκε μια εγκυμοσύνη η οποία ολοκληρώθηκε. Τώρα η τεχνική, όπως χρησιμοποιείται από τον Steptoe και άλλους, είναι τόσο επιτυχημένη που σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών που γίνονται δεκτές για θεραπεία έχουν υγιή βρέφη. Το επίτευγμά του είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο καθώς επιτεύχθηκε σε περιφερειακό νοσοκομείο με μόνο τοπική υποστήριξη. 
Patrick Steptoe
Μια πλακέτα αποκαλύφθηκε στην κλινική Bourn Hall τον Ιούλιο του 2013 από τη Louise Brown και τον Alastair MacDonald –το πρώτο αγοράκι στον κόσμο εξωσωματικής γονιμοποίησης– στη μνήμη των Steptoe και Edwards.
Ο Steptoe τιμάται επίσης με μια πλακέτα στο Maternity Ward στο Royal Oldham Hospital, και στο 52 West End, Witney.
Ο Steptoe είναι θαμμένος στο Bourn, την St Helena and St Mary Churchyard.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια