Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Panda Day / Ημέρα Panda

Panda Day
Η Εθνική Ημέρα Panda είναι αφιερωμένη στον εορτασμό αυτών των ιδιόμορφων πλασμάτων και στη διάδοση της ευαισθητοποίησης για τις απειλές που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να ενθαρρύνει τις προσπάθειες για την προστασία τους.
Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Panda
Το πάντα υπάρχει εδώ και σχεδόν 20 εκατομμύρια χρόνια και είναι το αρχαιότερο ζωντανό είδος αρκούδας. Ναι, αυτό είναι σωστό, οποιεσδήποτε φήμες έχετε ακούσει για το αντίθετο ότι δεν είναι αρκούδες είναι ψευδείς – στην πραγματικότητα ανήκουν στην οικογένεια των Ursidae (αρκούδα), αν και έχουν επίσης αρκετά κοινά στοιχεία με τα ρακούν.
Ενώ τα πάντα είναι από καιρό σεβαστά στην πατρίδα τους την Κίνα, η ντροπαλή και μοναχική φύση τους σημαίνει ότι εμφανίζονται σπάνια στην κινεζική ιστορία και τέχνη – η πιθανότητα να συναντήσουν μια αρκούδα, πόσο μάλλον μια αμηχανία για τα πάντα (το εξαιρετικό συλλογικό ουσιαστικό για αυτά τα ζώα!). , ήταν πάντα λεπτή. Ωστόσο, με τον αδέξιο και αξιαγάπητο χαρακτήρα τους, είναι απίστευτα δημοφιλείς, τόσο πολύ που στη δεκαετία του 1980 ένας ζωολογικός κήπος της Ταϊβάν ζωγράφισε ακόμη και μια αρκούδα του ήλιου ασπρόμαυρη για να προσπαθήσει να την περάσει ως γιγάντιο πάντα!
Panda Day
Η Εθνική Ημέρα Πάντα προέκυψε από την ανάγκη να βοηθήσουμε στην προστασία αυτών των όμορφων αρκούδων, καθώς δυστυχώς αυτοί οι μεγάλοι τύποι χρειάζονται προσπάθειες διατήρησης για να έχουν ακόμη και την ευκαιρία να αναρρώσουν από την τρέχουσα εξάντληση τους. Καθώς δεν έχουν απομείνει περισσότερα από 2-3.000 στην άγρια ​​φύση και μόνο μερικές εκατοντάδες σε αιχμαλωσία, κινδυνεύουμε να χάσουμε αυτά τα πολύτιμα θηλαστικά για πάντα, αν δεν ενεργήσουμε.
Η Εθνική Ημέρα Panda στοχεύει να προωθήσει τις προσπάθειες για τη διατήρηση του οικοτόπου τους από απειλές όπως η αστικοποίηση και η κλιματική αλλαγή και να υποστηρίξει την προστασία τους σε όλο τον κόσμο. Τελικά είναι μια μέρα ελπίδας, καθώς ο αριθμός των πάντα αρχίζει σταδιακά να αυξάνεται ξανά χάρη σε δεκαετίες εργασιών διατήρησης, με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) να υποβαθμίζει το είδος από «απειλούμενο» σε «ευάλωτο» το 2016.
Εάν δουλέψουμε όλοι μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε αυτές τις εκπληκτικές προόδους και να διασφαλίσουμε ότι το panda είναι ασφαλές και ευημερούν, τώρα και στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια