Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Lance Reddick 1962-2023 Αμερικανός ηθοποιός

Ο Lance Solomon Reddick (7 Ιουνίου 1962 – 17 Μαρτίου 2023) ήταν Αμερικανός ηθοποιός και μουσικός. Ήταν περισσότερο γνωστός παίζοντας τον Cedric Daniels στο The Wire (2002–2008), τον Phillip Broyles στο Fringe (2008–2013) και τον Chief Irvin Irving στη Bosch (2014–2020). Στον κινηματογράφο, ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του Charon στο franchise του John Wick (2014–2023) και του David Gentry στο Angel Has Fallen (2019). 
Ήταν επίσης γνωστός για την ερμηνεία του ντετέκτιβ Johnny Basil στο Oz (1997–2003), του Matthew Abaddon στο Lost (2004–2010) και του Albert Wesker στη σειρά του Netflix Resident Evil (2022). Παρείχε τη φωνή και την ομοιότητα για τους χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών Martin Hatch στο Quantum Break , τον Sylens στο Horizon Zero Dawn και το Horizon Forbidden West και τον Commander Zavala στο franchise Destiny .
Πρώιμη ζωή
Ο Λανς Σόλομον Ρέντικ γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, γιος της Ντόροθι Τζι και του Σόλομον Ρέντικ. Παρακολούθησε το Friends School of Baltimore . Ως έφηβος, σπούδασε μουσική στο Peabody Preparatory Institute και ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα διδασκαλίας θεωρίας και σύνθεσης μουσικής στο Walden School . Ο Reddick σπούδασε σύνθεση κλασικής μουσικής στο Eastman School of Music του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ , κερδίζοντας πτυχίο Bachelor of Music . Μετακόμισε στη Βοστώνη της Μασαχουσέτηςστη δεκαετία του 1980. Ο Ρέντικ παρακολούθησε τη Δραματική Σχολή του Γέιλ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, λαμβάνοντας πτυχίο Master of Fine Arts το 1994. 
Καριέρα
Ο Ρέντικ επιλέχθηκε ως Σέντρικ Ντάνιελς στη σειρά του HBO The Wire , έχοντας περάσει επίσης από οντισιόν για τους ρόλους των Bubbles και Bunk Moreland. Εντάχθηκε στη σειρά Lost του ABC το 2008, όπου έπαιξε τον Matthew Abaddon , έναν υπάλληλο του Charles Widmore , σε πολλά επεισόδια. [10] Ήταν ο τρίτος από τους πέντε ηθοποιούς από τη σειρά Oz του HBO που πρωταγωνίστησε στο δράμα. Οι χαμένοι παραγωγοί Damon Lindelof και Carlton Cuseείπαν ότι είχαν ενδιαφερθεί για τον Reddick για το ρόλο του κ. Eko , αλλά δεν ήταν διαθέσιμος λόγω των γυρισμάτων του The Wire , οπότε πλησίασαν τον Adewale Akinnuoye-Agbaje.
Ο Reddick κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ Contemplations & Remembrances το 2007, και στις αρχές του 2008, του επιλέχθηκε ένας βασικός ρόλος στον πιλότο του Fringe στον οποίο ο συνάδελφός του ηθοποιός του Oz , Kirk Acevedo , είχε επίσης έναν κανονικό ρόλο. Ο Ρέντικ έπαιξε τον Φίλιπ Μπρόιλς, τον επικεφαλής ενός τμήματος του FBI που ερευνούσε παραφυσικές δραστηριότητες. Ο Ρέντικ περιέγραψε αυτόν τον χαρακτήρα ως «πραγματικό σκληρό γαϊδούρι, αλλά είναι επίσης ένα από τα καλά παιδιά».
Όπως το Lost , το Fringe συνδημιουργήθηκε και παρήχθη από τον JJ Abrams . Υπήρχε κάποια αμφιβολία για το αν ο Reddick θα μπορούσε να εμφανιστεί τόσο στο Lost όσο και στο Fringeτην τηλεοπτική σεζόν 2008-2009. Ωστόσο, ο Abrams δήλωσε ότι, παρόλο που ο Reddick ήταν μια τακτική σειρά στο Fringe , θα έκανε επεισόδια του Lost όποτε χρειαζόταν. Ο Reddick εμφανίστηκε στο θρίλερ του 2013 White House Down. Πρωταγωνίστησε στη διαδικτυακή σειρά YouTube DR0NE , όπου πιστώθηκε επίσης ως συμπαραγωγός.  
Το 2014, ο Reddick εμφανίστηκε ως Charon στην ταινία δράσης-θρίλερ John Wick , έναν ρόλο που έχει επαναλάβει στις δύο συνέχειές της. Τον Ιούλιο του 2021, επιβεβαιώθηκε ότι ο Reddick θα έπαιζε ξανά τον ρόλο του στο John Wick: Chapter 4. Έδωσε τη φωνή του χαρακτήρα Commander Zavala στα βιντεοπαιχνίδια του 2014 και του 2017 Destiny και Destiny 2 , αντίστοιχα. 
Επίσης, το 2014, άρχισε να υποδύεται τον Αρχηγό Irvin Irving στη σειρά Amazon Prime της Bosch . Συγκρίνοντας τους τρεις μεγάλους ρόλους του ως διοικητής της αστυνομίας, ο Ρέντικ είπε ότι ο Ντάνιελς, ο χαρακτήρας του από το The Wire , είναι «ένας αστυνομικός στην καρδιά», ενώ ο Μπρόιλς, ο χαρακτήρας του Fringe , είναι «στρατιώτης» και ο Ίρβινγκ «είναι ο βασικός πολιτικός". 

Ο Ρέντικ ήταν εκπρόσωπος σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για την Cree LED Bulbs . 
Το 2016, ο Reddick πήρε το καστ στην μετα-αποκαλυπτική ταινία τρόμου The Domestics.
Η ταινία κυκλοφόρησε στις 28 Ιουνίου 2018. Ο Ρέντικ αργότερα πρωταγωνίστησε στην ταινία θρίλερ τρόμου του 2018 Monster Party. Έδωσε επίσης τη φωνή του χαρακτήρα Sylens στο βιντεοπαιχνίδι του 2017 Horizon Zero Dawn [26] και επανέλαβε τον ρόλο του στο σίκουελ Horizon Forbidden West . 
Το 2021, ο Reddick εμφανίστηκε στην ταινία Godzilla vs. Kong. Το 2022, ο Reddick υποδύθηκε τον Albert Wesker στη ζωντανή δράση Resident Evil Netflixσειρά, η οποία ακυρώθηκε μετά από μία σεζόν. 
Θα εμφανιστεί μετά θάνατον ως ο Έλληνας θεός Δίας στην επερχόμενη σειρά Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι , η προσαρμογή της Disney+ της ομώνυμης σειράς βιβλίων.

Θάνατος
Στις 17 Μαρτίου 2023, αναφέρθηκε ότι ο Ρέντικ είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες . Ο δημοσιογράφος του Reddick επιβεβαίωσε την είδηση, δηλώνοντας ότι ο Reddick "πέθανε ξαφνικά" εκείνο το πρωί λόγω "φυσικών αιτιών". 
Αφιερώματα στη μνήμη του απέδωσαν συνάδελφοι και φίλοι, συμπεριλαμβανομένων των συμπρωταγωνιστών του Reddick The Wire , Wendell Pierce και Isiah Whitlock Jr. , και του δημιουργού της σειράς, David Simon. καθώς και οι συμπρωταγωνιστές του John Wick , Keanu Reeves και Ian McShane.
Οι παίκτες των παιχνιδιών Destiny και Destiny 2 έδωσαν τα σέβη τους επισκεπτόμενοι τον Commander Zavala (τον οποίο είχε εκφράσει ο Reddick) στον Πύργο (ο κοινωνικός χώρος του παιχνιδιού) και τον χαιρετούσαν ή κάθονταν σιωπηλοί δίπλα-δίπλα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια