Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Day to Combat Islamophobia / Ημέρα της Ισλαμοφοβίας

International Day to Combat Islamophobia
Η 15η Μαρτίου καθιερώνεται ως Διεθνής Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ισλαμοφοβίας (International Day to Combat Islamophobia) με ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, που εγκρίθηκε παμψηφεί από τα 193 μέλη του διεθνούς οργανισμού στις 15 Μαρτίου 2022. Η πρωτοβουλία ανήκε στο Πακιστάν και υποστηρίχτηκε από 55 χώρες, στις οποίες κυριαρχεί η μουσουλμανική θρησκεία.
Ο εκπρόσωπος του Πακιστάν εισάγοντας το ψήφισμα τόνισε ότι η Ισλαμοφοβία είναι μια νέα μορφή ρατσισμού, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, ρητορική μίσους και στοχοποίηση κοριτσιών και γυναικών για το ντύσιμό τους.
Σύμφωνα με το ψήφισμα, ο βασικός στόχος της Διεθνούς Ημέρας για την Καταπολέμηση της Ισλαμοφοβίας είναι «η καθιέρωση ενός παγκόσμιου διαλόγου για την προώθηση της κουλτούρας της ανοχής και της ειρήνης σε όλα τα επίπεδα, με βάση τον σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα των θρησκειών και των πεποιθήσεων».
Η 15η Μαρτίου επελέγη καθώς αυτή την ημέρα του 2019 σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, με αποτέλεσμα τον θάνατο 51 ανθρώπων και τον τραυματισμό 40.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια