Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Egg Drop From Space : Το πείραμα της NASA με το αυγό

Τι θα συνέβαινε αν σας ρίχνατε ένα αυγό από το διάστημα; Στο ερώτημα αυτό απάντησε ο πρώην μηχανικός της NASA και YouTuber Mark Rober, ο οποίος, μαζί με τους συνεργάτες του, δημιούργησαν και μία κατασκευή που θα το «φιλοξενούσε» από την ελεύθερη πτώση του!
Τελικά το πείραμα στέφθηκε από επιτυχία και το αυγό προσγειώθηκε άθικτο στη γήινη επιφάνεια.
Σύμφωνα με το πείραμα, το αυγό έπρεπε να έχει ταχύτητα μέχρι και 75 μίλια την ώρα για να χαρακτηριστεί η πτώση πραγματικά ως «πτώση από το διάστημα». 
Μέσα σε διάστημα τριών ετών, ο Rober και η ομάδα του βρήκαν διάφορες λύσεις με μετεωρολογικά μπαλόνια και πυραύλους για να οδηγήσουν το αυγό στην επιφάνεια. 
Όμως οι μηχανικές προκλήσεις έμοιαζαν αξεπέραστες. 
Ο Rober έπρεπε να λάβει υπόψη του ακόμη και το γεγονός ότι το αυγό έπρεπε να παραμείνει στην κατάσταση που ήταν ωμό, χωρίς να παγώσει.
Τελικά, ο Rober και οι συνεργάτες του κατέληξαν στο να χρησιμοποιήσουν ένα αλεξίπτωτο κατασκευασμένο από νάιλον που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών του αλεξίπτωτου του Mars Rover Curiosity της NASA.
Ένα φουσκωτό μαξιλαράκι, εμπνευσμένο από τους αερόσακους των Mars Rovers Spirit και Opportunity της NASA, παρείχε στο αυγό ένα προστατευτικό κάλυμμα ακριβώς πριν την προσγείωση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια