Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Chocoflan – Το μαγικό κέικ

.
Το chocoflan είναι ένα γλύκισμα που συνδυάζει δύο μοναδικές συνταγές. Πλούσιο σοκολατένιο κέικ με μια βελούδινη κρέμα καραμέλα. Η τεχνική του είναι μαγική αφού κατά τη διάρκεια του ψησίματος, «έρχονται τα πάνω κάτω» και μεταμορφώνουν το γλύκισμα σε κάτι μοναδικό.
Cuisine: Μεξικανική
Υλικά
Μερίδες 10
Για το κέικ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
60 γρ. κακάο
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κρόκο αυγού
300 γρ. ξινόγαλο
Για το φλαν
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
170 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αυγά
1 ασπράδι αυγού
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
Για το σερβίρισμα
καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche), θα το βρείτε έτοιμο στο super market στο ράφι με τα γάλατα
Εκτέλεση
Για το κέικ
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω πολύ καλά μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό και τον κρόκο και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω σε 3 δόσεις και εναλλάξ τα στεγνά υλικά και το ξινόγαλο.
Σταματάω το μίξερ και μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω καλά με μια σπάτουλα και το αφήνω στην άκρη.

Για το φλαν
Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Αδειάζω απαλά τον χυλό επάνω στο μείγμα του κέικ.

Για το ψήσιμο
Σκεπάζω καλά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και την τοποθετώ μέσα σε ένα βαθύ ταψί. Ρίχνω στο ταψί ζεστό νερό μέχρι να φτάσει στο μέσο της φόρμας και μεταφέρω στο φούρνο. Ψήνω για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και τη μεταφέρω σε σχάρα. Την αφήνω για 3 ώρες για να κρυώσει εντελώς πριν την αναποδογυρίσω. Περνάω με ένα μαχαίρι τις άκρες τις φόρμας για να ξεκολλήσω το κέικ και αναποδογυρίζω σε πιατέλα. Χτυπάω το καραμελωμένο γάλα με το σύρμα και το ρίχνω επάνω στo γλύκισμα. Αφήνω το κέικ στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρω.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια