Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World Whale Day / Ημέρας Φάλαινας

Η ετήσια ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα Φάλαινας, ιδρύθηκε στο Μάουι της Χαβάης το 1980 για να τιμήσει τις φάλαινες που κολυμπούν στα ανοιχτά των ακτών αυτού του τροπικού νησιού. 
Αυτή η ημέρα ξεκίνησε ως ιδέα του Greg Kauffman, ιδρυτή του Pacific Whale Foundation, για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την απειλή εξαφάνισης που αντιμετωπίζουν οι φυσητόφάλαινες.
Αυτά τα απολαυστικά πλάσματα έχουν γίνει η κύρια βιτρίνα του Φεστιβάλ Φάλαινας Μάουι. Κάθε χρόνο, πλήθη συρρέουν στο νησί για να συμμετάσχουν στη δωρεάν ολοήμερη εκδήλωση, που διοργανώνει το Pacific Whale Foundation. Η διασκέδαση ξεκινά με μια παρέλαση που περιλαμβάνει άρματα, χαρακτήρες με κοστούμια και παιδικές εκδηλώσεις, καθώς και μουσική από Χαβάης και διεθνείς αστέρες.

Αλλά η Ημέρα της Φάλαινας δεν αφορά μόνο αυτούς τους καμπούρες που βρίσκονται στη Χαβάη. Οι φάλαινες κατοικούν σε όλους τους ωκεανούς της γης και, δυστυχώς, οι ωκεανοί δεν είναι τόσο υγιείς σήμερα όσο ήταν κάποτε. Αυτό που ήταν ένα υπέροχο μέρος για να ζήσουν οι φίλοι μας οι φάλαινες έχει μολυνθεί από τοξικά υλικά όπως χημικά, πετρελαιοκηλίδες, πλαστικά απορρίμματα και βιομηχανικά απόβλητα που αποτελούν απειλή για τους πληθυσμούς των φαλαινών του σήμερα και του μέλλοντος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φάλαινας είναι η προσοχή στα μεγαλύτερα ζώα του πλανήτη. Ετοιμαστείτε λοιπόν να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Φάλαινας!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια