Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τέξας Τσίλι / Texas Chili

.
Σας αρέσουν τα πικάντικα; Τότε θα μοιραστούμε σήμερα την καλύτερη πικάντικη συνταγή. Το Τέξας Τσίλι είναι μοσχαράκι από σπάλα χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μπουκιές και μαγειρεμένο με πιπεριές τσίλι, μαύρη μπύρα, πελτέ ντομάτας και πολλά μυρωδικά.
Είναι σίγουρα μία συνταγή για εκείνους κι εκείνες που έχουν αδυναμία στις πικάντικες γεύσεις. Σίγουρα λοιπόν θα σας αρέσει πολύ.
Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στο μαγείρεμα. Tο φαγητό αυτό το βάζετε στην κατσαρόλα και το ”ξεχνάτε”. Όσο πιο πολύ βράσει τόσο πιο νόστιμο γίνεται.

Υλικά
Μοσχάρι 800 γρ σπάλα χωρίς κόκαλο
Ελαιολαδο Λίγο
Κρεμμυδι 2 χοντροκομμένα
Σκορδο 4 σκελίδες
Τσίλι 1-2 φρέσκα σε ροδέλες με τα σπόρια τους
Καπνιστή Πάπρικα 1 κγλ σκόνη
Κύμινο 2 κγλ
Κόλιανδρο 2 κγλ
Ρίγανη 1 κγλ
Φινόκιο 1 κγλ σπόρους
Δάφνη 1 φύλλο
Πελτές Ντομάτας 2 κς
Μπυρα 500 ml σκούρα
Μοσχάρι 300 ml ζωμός από

Εκτέλεση
Στην αρχή παίρνουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να τσιγαρίζουμε το κρέας μας από όλες τις μεριές. Όταν πάρει ωραίο χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι σε λωρίδες.
Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη και στην συνέχεια προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, το κόλιανδρο, την ρίγανη, τους σπόρους φινόκιο, το φύλλο δάφνης και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
Στο τέλος προσθέτουμε την μπύρα και τον ζωμό και κλείνουμε το καπάκι.  Βράζουμε λοιπόν το φαγητό μας για 3-4 ώρες σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να λιώνει με το πιρούνι. Σερβίρουμε με τορτίγιες, γουακαμόλε και διάφορα λαχανικά.

Tips για το Τέξας Τσίλι
Οι δοσολογία αντιστοιχεί σε 4 μερίδες. Τον ζωμό τον έχουμε φτιάξει με κύβους μοσχάρι σε βραστό νερό.
Evi Bithari

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια