Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Richard Belzer 1944-2023 ηθοποιός

4.8.1944 – 19.2.2023
Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, ο πρωταγωνιστής των επιτυχημένων αστυνομικών σειρών Law and Order, Ρίτσαρντ Μπέλζερ. Ο αντισυμβατικός ηθοποιός ήταν εμβληματική μορφή των σειρών Law and Order, γνώριμη στους Έλληνες τηλεθεατές, παρότι πολλοί δεν γνώριζαν το όνομά του. 
Είναι γνωστός για το ρόλο του χαρακτήρα ντετέκτιβ Τζον Μουνκ, τον οποίο υποδύθηκε σε… 11 διαφορετικές σειρές του franchise Law and Order. Εμφανίστηκε επίσης στην πρώτη σειρά Law and Order. Πέθανε στο σπίτι του στο Bozouls στη νοτιοδυτική Γαλλία τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Είχε πολλά προβλήματα υγείας και τα τελευταία του λόγια ήταν "Γ… σου, μ…α  (F**k you, mother f**er)"», αποκάλυψε μάλιστα ο συγγραφέας Μπιλ Σεφτ στο The Hollywood Reporter.

Ο Μπέλζερ γεννήθηκε στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ, όπου όπως είχε πει, ξεκίνησε τις εμφανίσεις του ως κωμικός προσπαθώντας να κάνει τη μητέρα του, που τον κακοποιούσε σωματικά, να γελάσει. «Έπρεπε να κάνω τη μαμά μου να γελάσει, αλλιώς θα έπαιρνα το α** μου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο περιοδικό People το 1993. Όμως, πριν ξεκινήσει την καριέρα του στο Χόλιγουντ, ο Μπέλζερ είχε κάνει διάφορες άσχετες δουλειές με την υποκριτική, μεταξύ των οποίων ρεπόρτερ για την εφημερίδα Bridgeport Post και απογραφέας.
Στην προσωπική του ζωή, ήταν οπαδός θεωριών συνωμοσίας, γράφοντας τέσσερα διαφορετικά βιβλία για τις πεποιθήσεις του. Είχε δε χαρακτηρίσει τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης σαν  «γεγονός ψευδούς σημαίας».

Παντρεύτηκε τρεις φορές, ενώ μήνυσε τον επαγγελματία παλαιστή του κατς Χαλκ Χόγκαν (Hulk Hogan). Ο ηθοποιός είχε ζητήσει να εμφανιστεί ο επαγγελματίας παλαιστής στην εκπομπή του το 1985, λίγες μέρες πριν από τη διοργάνωση κατς WrestleMania. Όταν ζήτησε από τον Χόγκαν να του δείξει μια από τις χαρακτηριστικές του κινήσεις, ο Χόγκαν του έκανε μια λαβή που τον άφησε λιπόθυμο. Όταν ο Χόγκαν τελικά τον άφησε ελεύθερο, ο Μπέλζερ έπεσε στο πάτωμα και χτύπησε στο κεφάλι, με συνέπεια τον τραυματισμό και τη νοσηλεία του. 

Μήνυσε τον Χόγκαν για 5 εκατομμύρια δολάρια και τελικά οι δυο άνδρες συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά. 

Ο Μπέλζερ είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με τον καρκίνο, που είχε ξεπεράσει. Αποσύρθηκε από την υποκριτική το 2016 και ζούσε στη Νότια Γαλλία τα τελευταία χρόνια. 
 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια