Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Tartar Sauce Day / ημέρα σάλτσας ταρτάρ

Ενώ η Εθνική Ημέρα Σάλτσας Ταρτάρ είναι μια αρκετά πρόσφατη γιορτή, έχει ρίζες που χρονολογούνται περίπου πριν από 1400 χρόνια. Όταν ο Πάπας Άγιος Γρηγόριος δήλωσε ότι οι άνθρωποι έπρεπε να απέχουν από την κατανάλωση κρέατος τις Παρασκευές, οι άνθρωποι άρχισαν να τρώνε ψάρι, αντ 'αυτού, αφού δεν θεωρούνταν ότι ήταν σάρκα. 
Η σημασία της Παρασκευής είναι ότι η χριστιανική παράδοση πιστεύει ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε την Παρασκευή.

Στη δεκαετία του 1960, οι κανόνες άλλαξαν λίγο και πολλοί άνθρωποι της καθολικής παράδοσης άρχισαν να απέχουν από το κρέας τις Παρασκευές μόνο κατά την περίοδο της Σαρακοστής. Η Σαρακοστή είναι η χρονική περίοδος που πέφτει 40 ημέρες (χωρίς να υπολογίζονται οι Κυριακές) πριν από το Πάσχα. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να συνεχίζουν αυτή την παράδοση να τρώνε ψάρια τις Παρασκευές κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Και φυσικά, με την παράδοση της τακτικής κατανάλωσης ψαριού έρχεται συχνά η νόστιμη προσθήκη σάλτσας ταρτάρ!

Η National Tartar Sauce Day ιδρύθηκε το 2017 από το Frisch's Big Boy, μια αλυσίδα κλασικών εστιατορίων στην αμερικανική Midwest. Το εστιατόριο καθιέρωσε την ημέρα γιορτάζοντας τη σάλτσα που συνδυάζεται τόσο καλά με το ψάρι, το οποίο τρώγεται σε μεγαλύτερες ποσότητες αυτή την εποχή του χρόνου.

Στην πραγματικότητα, η εθνική ημέρα σάλτσας ταρτάρ είναι μια κυλιόμενη αργία που ακολουθεί το θρησκευτικό ημερολόγιο και πέφτει πάντα την πρώτη Παρασκευή της Σαρακοστής, είτε στα τέλη Φεβρουαρίου είτε στις αρχές Μαρτίου. Ετοιμαστείτε λοιπόν να απολαύσετε μερικά θαλασσινά γιατί ήρθε η ώρα να γιορτάσετε την Εθνική Ημέρα Σάλτσας Τατάρ!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια