Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

International Day of Human Fraternity

Η Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αδελφοσύνης (International Day of Human Fraternity) καθιερώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας για τη Διαθρησκευτική Αρμονία και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου.

«Σε όλο τον κόσμο συνεχίζονται οι διακρίσεις, οι πράξεις μισαλλοδοξίας και τα εγκλήματα μίσους κατά ανθρώπων λόγω της θρησκείας τους, της πίστη τους, της εθνότητάς τους, του φύλου τους ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις αποτελούν προσβολή στα διεθνώς συμφωνημένα δικαιώματα του ανθρώπου και στις αξίες των Ηνωμένων Εθνών. Η πολιτιστική ποικιλομορφία και η ελευθερία της πίστης είναι μέρος της πλούσιας ποικιλίας των πολιτισμών μας», τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Στόχος της Διεθνούς Ημέρα Ανθρώπινης Αδελφοσύνης είναι η προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου, του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης σε όλο το θρησκευτικό φάσμα, της πολιτιστικής και θρησκευτικής ανεκτικότητας και του διαλόγου. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια