Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

CANNOLI

Συστατικά
Αυγά (1 ανά φλιτζάνι αλεύρι)
Ζάχαρη (3/4 φλιτζάνι ανά ντουζίνα αυγά)
Αλάτι (1/4 κουταλάκι του γλυκού ανά ντουζίνα αυγά)
Βούτυρο (4 κουταλιές της σούπας για κάθε 1 κιλό ζύμης με βάση το γάλα)
 
Ζύμη:
Υπάρχουν μερικά βήματα για να ετοιμάσετε τη ζύμη, αλλά δεν είναι δύσκολο να τα ακολουθήσετε. Θα χρειαστείτε ένα μίξερ και ένα μπολ. Αρχικά, ανακατεύουμε μαζί 3 φλιτζάνια αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε ¾ φλιτζάνι κρύο νερό μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης που μπορεί να ζυμωθεί στον πάγκο σας (γι' αυτό χρησιμοποιούμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις - έχει περισσότερη γλουτένη). Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 5 λεπτά και μετά την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο πριν την απλώσουμε.
ΓΕΜΙΣΗ
Η γέμιση πρέπει να είναι λεία και όχι σβολιασμένη. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ρικότα, κρέμα, ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα υλικά όπως κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς, αλλά φροντίστε πρώτα να είναι ψιλοκομμένα! Εάν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, θα σας διευκολύνει να ανακατεύετε ομοιόμορφα τα πάντα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΟΛΙ
Ψύξη του κανόλι: Όπως πάντα, θα πρέπει να ξεκινήσετε κρυώνοντας τα κανόλια σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν τελείως. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα λιώσουν όταν τα γεμίσετε αργότερα.
Γέμισμα των κανόλι: Μόλις κρυώσουν τα κελύφη κανόλι σας, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να τα γεμίζετε με νοστιμιά! Για να το κάνετε αυτό, απλά χρησιμοποιήστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμάτη με σαντιγί και σωλήνα σε κάθε κέλυφος μέχρι να αρχίσει να ξεχειλίζει ελαφρώς. μην υπερβαίνετε! Χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα γλάσου ή ψεκασμού για να ξέρετε ποια γεύση έχει το καθένα μέσα του!
ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ.
Ανακατεύουμε πρώτα το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το μαλακό βούτυρο σε αυτό και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας σε αυτό το μείγμα. Ανακατέψτε τα πάντα καλά με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί ένας επίπεδος δίσκος. Τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα πριν απλώσετε τη ζύμη στο τραπέζι σας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η συνταγή για τη ζύμη canolli είναι πολύ απλή και εύκολη στην εφαρμογή. Μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια