Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΤΣΕΡΚΕΖ ΤΑΒΟΥ, Τουρκική κοτοσαλάτα

.
Αυτό το φαγητό εκτός από φανταστικός μεζές είναι μια υπέροχη επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή για ένα υγιεινό και θρεπτικό σάντουιτς μιας που δεν περιέχει κρέμα ή μαγιονέζα. Μπορείτε να το σερβίρετε πάνω σε ζεστή αραβική πίτα ή μέσα σε ένα τραγανό μαρουλόφυλλο. Ή ακόμη μέσα σε φωλίτσες σφολιάτας, δηλαδή βολ ο βαν, σαν ορεκτικό ή για έναν μπουφέ. Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό είναι ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε!
ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο
4 κομμάτια κοτόπουλου, μπούτια ή στήθος
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο ή σέλερι
3 δάφνες
10 κόκκους πιπέρι
Αλάτι
Για την σάλτσα
12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
350 γρ. καρύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα τα γούστα σας ή 1 κ. γλυκού πολτό σκόρδου
1 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν προαιρετικά αν σας αρέσει λίγο πικάντικο
1/3 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας πάπρικα
150 γρ. καρύδια
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο ή το σέλερι, τις δάφνες, τους κόκκους πιπέρι και το αλάτι. 
Όταν το κοτόπουλο βράσει, το καθαρίζουμε από την πέτσα και τα κόκαλα και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. 
Φυσικά μπορούμε να αφαιρέσουμε την πέτσα και πριν το βράσιμο, για λιγότερα λιπαρά. 
Βγάζουμε τα λαχανικά από τον ζωμό και τον στραγγίζουμε.
Αν το ψωμί μας έχει κόρα το αφαιρούμε και το χτυπάμε σ΄ένα μηχάνημα όπως food processor ή multi για να διαλυθεί, προσθέτοντας λίγο λίγο το ζωμό μέχρι να έχουμε ένα μείγμα όπως μία σκορδαλιά αλλά όχι πολύ πηχτή. 
Ένα ατυχηματάκι βέβαια στο μηχάνημα κατά την διάρκεια της παρουσίασης, με οδήγησε στην διαπίστωση ότι μπορούμε να ζυμώσουμε το μείγμα και στο χέρι και να γίνει μια χαρά ? 
Εξάλλου εκείνα τα χρόνια δεν είχαν μηχανήματα και έτσι η παρουσίαση συνεχίστηκε με πολύ παραδοσιακό τρόπο!
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. 
Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Το ρίχνουμε στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
Σ΄ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι με την πάπρικα για να βγάλει τα αρώματά της και περιχύνουμε το τσερκέζ ταβού. 
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια και λίγο μαϊντανό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια