Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Tatjana Patitz 1966-2023 Γερμανίδα μοντέλο

Η Tatjana Patitz (25.5.1966 – 11.1.2023) ήταν Γερμανίδα μοντέλο και ηθοποιός που απέκτησε διεθνή προβολή τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 εκπροσωπώντας σχεδιαστές μόδας σε πασαρέλες και σε περιοδικά όπως το Elle , το Harper's Bazaar και η Vogue .
Η Patitz ήταν ένα από τα πέντε μεγάλα supermodels που εμφανίστηκαν στο μουσικό βίντεο του 1990 " Freedom! '90 " του George Michael και σχετίζεται με το editorial, διαφήμιση και έργα τέχνης των φωτογράφων Herb Ritts και Peter Lindbergh . 
Στο βιβλίο Models of Influence: 50 Women Who Reset The Course of Fashion , ο συγγραφέας Nigel Barker έκανε μια ανασκόπηση της καριέρας της Patitz κατά τη διάρκεια της εποχής του supermodel στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, γράφοντας ότι διέθετε έναν εξωτισμό και ένα ευρύ συναισθηματικό εύρος που την ξεχώριζε από συνομήλικες της.
Στα απομνημονεύματά της το 2012, η ​​δημιουργική διευθύντρια της Vogue Grace Coddington θεώρησε την Patitz ως ένα από τα αυθεντικά σούπερ μόντελ και απαραίτητο στις φωτογραφίες και στην πασαρέλα. Το Harper's Bazaar έγραψε, "Πράγματι, τα χαρακτηριστικά της Patitz σχεδόν μπερδεύουν. Όπως η Garbo ή η Mona Lisa , τα ανεξήγητα δώρα της γραμμής και της φωταύγειας αψηφούν τον ορισμό."
Η αρχισυντάκτρια της Vogue Anna Wintour δήλωσε ότι η Patitz ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα της μοντέλα.
Το έργο της Patitz γεφύρωσε τις εποχές της εκθεσιακής δεκαετίας του 1980 και της μινιμαλιστικής δεκαετίας του 1990 με έναν διαρκή τρόπο, όπως κατέληξε ο Barker, «Οι πιο διαρκείς εικόνες της είναι όταν έμοιαζε πραγματικά με τον εαυτό της». 
Η συγγραφέας Linda Sivertsen σημείωσε ότι η Patitz είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την καθιέρωση της αποδοχής της αγαλματένιας και καμπυλωτής ομορφιάς σε μια βιομηχανία εξαιρετικής λεπτότητας.
Η Patitz ήταν μια μανιώδης ιππέας που συνέχισε το δια βίου πάθος της για τα ζώα και το περιβάλλον κάνοντας εκστρατεία για οικολογικούς σκοπούς και για τα δικαιώματα των ζώων.
Η αυτοαποκαλούμενη εκλεκτική και μποέμ σχεδιαστική αισθητική της για την αρχιτεκτονική κατοικιών και το ντιζάιν κατοικιών στην πολιτεία της Καλιφόρνια που υιοθετούσε την πατρίδα της αναγνωρίστηκε διεθνώς.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια