Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Sticker Day / Ημέρα Αυτοκόλλητων

Η Εθνική Ημέρα Αυτοκόλλητων είναι μια ημέρα για τον εορτασμό όλων των πραγμάτων που σχετίζονται με τα αυτοκόλλητα, από το custom made μέχρι την καθημερινή ετικέτα. Κάθε αυτοκόλλητο έχει μια ιστορία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση ή πληροφορίες ανάλογα με την περίσταση. Μπορούν να έρθουν σε πολλά διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και χρώματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα πράγματα, όπως κουτιά μεσημεριανού γεύματος, σε χάρτινα σχέδια, ντουλάπια ή σημειωματάρια. Μερικά από αυτά είναι και μυρωδάτα!
Είτε εκτιμώνται από ενήλικες είτε από παιδιά, τα αυτοκόλλητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση, ενημέρωση και απόλαυση. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να μάθετε και να γιορτάσετε την Εθνική Ημέρα Αυτοκόλλητων!

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Αυτοκόλλητων
Οι Ευρωπαίοι έμποροι τη δεκαετία του 1880 ήταν μερικοί από τους πρώτους ανθρώπους που κόλλησαν ετικέτες στα προϊόντα τους σε μια προσπάθεια να προωθήσουν τα αγαθά και τα προϊόντα τους στους περαστικούς. Αρχικά χρησιμοποιούσαν τσίχλα για να κολλήσουν και να κολλήσουν οι ετικέτες: εξ ου και το όνομα "αυτοκόλλητα". Μέχρι τη δεκαετία του 1900 είχε αναπτυχθεί μια πάστα ειδικά για αυτοκόλλητα και χρησιμοποιήθηκε ευρέως, κυρίως σε γραμματόσημα, η οποία στέγνωνε και στη συνέχεια θα μπορούσε να εφαρμοστεί ξανά όταν βρέχονταν.

Η Εθνική Ημέρα Αυτοκόλλητων εορτάζεται στις 13 Ιανουαρίου προς τιμή του R. Stanton Avery, ο οποίος γεννήθηκε εκείνη την ημέρα το 1907. Ήταν ο R. Stanton Avery που εφηύρε τη σύγχρονη έκδοση του αυτοκόλλητου το 1935, εγκαινιάζοντας μια νέα εταιρεία και μια νέα βιομηχανία , κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι δεν ήταν καν 30 ετών!

Ο R. Stanton Avery ήταν ένας κουρελής επιχειρηματίας που δημιούργησε τις πρώτες εμπορικά εφικτές αυτοκόλλητες, ξεφλουδισμένες ετικέτες. Επιπλέον, η Avery ίδρυσε επίσης τη σημερινή Avery Dennison Corp, για να κατασκευάζει και να εμπορεύεται αυτές τις εύχρηστες μικρές καινοτομίες σε όλο τον κόσμο.

Αυτά τα καινοτόμα προϊόντα κατασκευάστηκαν αρχικά σε ενοικιαζόμενο χώρο σοφίτας 100 τετραγωνικών ποδιών στο Λος Άντζελες. Αλλά η ζήτηση για αυτά αυξήθηκε πολύ γρήγορα και όταν ο Stanton Avery πέθανε το 1997, η εταιρεία του εκτιμήθηκε ότι αξίζει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990, η τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης μετέτρεψε την εκτύπωση αυτοκόλλητων σε κάτι ακόμα πιο παραγωγικό. Η ευκολία εκτύπωσης σήμαινε ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σύντομες σειρές για πιο προσαρμοσμένες και εξειδικευμένες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια