Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Curried Chicken Day / Ημέρα Κοτόπουλου με κάρυ

Ένα αγαπημένο πιάτο Ινδών και Βρετανών, καθώς και ανθρώπων από άλλα μέρη σε όλο τον κόσμο, όπως η Καραϊβική και η Ασία, το κοτόπουλο με κάρυ προσφέρει ένα νόστιμο και ανακουφιστικό μείγμα γεύσεων. Η National Curried Chicken Day είναι εδώ για να αποτίσει σεβασμό σε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο που είναι η αγαπημένη λαχτάρα πολλών.
Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Κοτόπουλου με Curried
Ξεκινώντας πριν από περίπου 8000 χρόνια, το κοτόπουλο κάρυ έχει μακρά ιστορία στις κουζίνες στη χώρα καταγωγής του, την Ινδία. Τα πιο πρόσφατα χρόνια, αυτό το πιάτο έχει κάνει το γύρο του κόσμου και είναι αγαπητό σε όλα τα μέρη από ανθρώπους πολλών πολιτισμών.
Η παρουσία του κοτόπουλου με κάρυ στη Μεγάλη Βρετανία φαίνεται να χρονολογείται από το 1700, που συνδέεται με την άνοδο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας καθώς οι εξερευνητές έφεραν συνταγές από τα ταξίδια τους. Η πρώτη βρετανική συνταγή για κάρι κοτόπουλου τυπώθηκε στο The Art of Cookery Made Plain and Easy από τη Hannah Glasse το 1747, και οι συνταγές συνέχισαν να εξελίσσονται και να προσθέτουν μπαχαρικά προχωρώντας.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Franklin D. Roosevelt και ο στρατηγός George S. Patton σερβίρονταν περίφημα κοτόπουλο με κάρυ το 1940, χρησιμοποιώντας μια συνταγή από μια γυναίκα από την πολιτεία της Τζόρτζια. Εκείνη την εποχή το πιάτο ονομαζόταν «καπετάνιος της χώρας».
Όταν μια συνταγή κοτόπουλου με κάρυ χρησιμοποιήθηκε για τον εορτασμό της τελετής στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ Β' το 1953, το πιάτο τότε (και συχνά στο μέλλον) αναφερόταν ως «κοτόπουλα στέψης». Και η αγάπη που τρέφουν οι Βρετανοί για το κοτόπουλο κάρυ (και όλα τα άλλα είδη κάρυ) μόλις συνεχίστηκε!
Τώρα, η Εθνική Ημέρα Κοτόπουλου με Curried, που αναφέρεται και ως National Chicken Curry Day, είναι η καλύτερη στιγμή για να τιμήσετε αυτό το νόστιμο πιάτο και να απολαύσετε όλα όσα έχει να προσφέρει! Με τη μέρα να πέφτει στη μέση του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο, αυτό το πιάτο φέρνει πολλή ζεστασιά και άνεση σε κάθε οικογενειακό τραπέζι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια