Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Lloyd Morrisett, δημιουργός του Sesame Street 1929-2023

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο δημιουργός του θρυλικού τηλεοπτικού εκπαιδευτικού προγράμματος “Sesame Street” και συνιδρυτής του “Sesame Workshop” Λόιντ Μόρισετ. Η αιτία θανάτου του δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Ο λογαριασμός του “Sesame Workshop” στο Instagram αποκάλυψε τη θλιβερή είδηση
2.11.1929 – 23.1.2023
Lloyd N. Morrisett, Ph.D. (1929-2023) ήταν μια αναπόσπαστη δύναμη στην ίδρυση του Εργαστηρίου Παιδικής Τηλεόρασης και στην αρχή αυτού που θα γινόταν η Sesame Street . Ο Δρ. Morrisett και η Joan Ganz Cooney συνίδρυσαν το CTW (τώρα γνωστό ως Sesame Workshop ) το 1968 και ο Morrisett υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από την ίδρυσή του μέχρι το 2000. Στη συνέχεια διετέλεσε Επίτιμος Πρόεδρος του Sesame Workshop Board.
Ένα πρωί τον Δεκέμβριο του 1965, ο Morrisett ξύπνησε και παρατήρησε την τρίχρονη κόρη του, Sarah, να κοιτάζει το δοκιμαστικό μοτίβο στην οικογενειακή τηλεόραση ενώ περίμενε να βγει το κανονικό πρόγραμμα. η νεαρή Σάρα είχε επίσης απομνημονεύσει κουδουνίσματα και διαφημίσεις που είχε ακούσει στην τηλεόραση. Αρκετούς μήνες αργότερα, σε ένα δείπνο στο διαμέρισμα των Cooneys, ο Morrisett συνομιλούσε με την Joan Ganz Cooney όταν έκανε μια ερώτηση: "Πιστεύετε ότι η τηλεόραση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διδάξει μικρά παιδιά;"  Η ερώτηση κέντρισε το ενδιαφέρον του Cooney και έσπειρε τους σπόρους για αυτό που θα γινόταν ένα διαρκές ορόσημο της παιδικής τηλεόρασης.
Ο Morrisett αποφοίτησε από το Oberlin College το 1951 με πτυχίο στη φιλοσοφία. Παρακολούθησε επίσης το UCLA για δύο χρόνια μεταπτυχιακής εργασίας στην ψυχολογία, και ακολούθησαν τρία χρόνια στο Yale , όπου ο Δρ Morrisett απέκτησε το διδακτορικό του. στην πειραματική ψυχολογία. Εντάχθηκε στην Carnegie Corporation της Νέας Υόρκης το 1959, έμεινε για δέκα χρόνια και τελικά έγινε Αντιπρόεδρος. Στο Carnegie, ο Morrisett ειδικεύτηκε στις ψυχολογικές μελέτες παιδιών προσχολικής ηλικίας, προσπαθώντας να βελτιώσει την εκπαίδευσή τους πριν ξεκινήσουν το δημοτικό σχολείο.
Εκτός από τα καθήκοντά του με το Sesame Workshop και το Carnegie, ο Δρ. Morrisett ήταν επίσης Πρόεδρος του Ιδρύματος John and Mary R. Markle (1969-1998) και υπηρέτησε επίσης ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για το alma mater Oberlin College (1975- 1981). Υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της RAND Corporation από το 1973 έως το 2007, υπηρετώντας επίσης ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για εννέα χρόνια (1986-1995).
Ο Morrisett πήρε εκτενείς συνεντεύξεις για το ντοκιμαντέρ Street Gang: How We Got to Sesame Street του 2021 .

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια