Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Rosie O'Donnell η κόρη μου με αυτισμό είναι ένα δώρο από άλλη διάσταση

Όταν η κόρη της, Ντακότα, διαγνώστηκε με αυτισμό σε ηλικία 2½ ετών το 2016, η ηθοποιός Ρόζι Ο' Ντόνελ ένιωσε φόβο.
«Ανησυχούσα για το πώς θα τα κατάφερνε σε αυτόν τον κόσμο», λέει η ηθοποιός. «Ανησυχούσα για τη μακροζωία μου, γιατί καθώς μιλούσα με γονείς παιδιών με αυτισμό, η κύρια ανησυχία τους είναι τι θα γίνει όταν πεθαίνουν. Ποιος θα αγαπήσει το παιδί τους και θα το καταλάβει όπως αυτοί;».
Είναι κάτι με το οποίο η Ο' Ντόνελ, που τώρα υποδύεται μία σκληροτράχηλη ντετέκτιβ στη σειρά του Showtime «American Gigolo», εξακολουθεί να έρχεται αντιμέτωπη καθώς παρακολουθεί την 9χρονη κόρη της να μεγαλώνει σε έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνει πάντα την πολυπλοκότητά της.
«Ξέρω ότι αυτό είναι κάτι που θα τη συνοδεύει σε όλη της τη ζωή και θα μάθει να προσαρμόζεται σε έναν κόσμο που δεν πηγαίνει απαραίτητα με τον δικό της ρυθμό», λέει η ηθοποιός.
«Με την Ντακότα, μαθαίνω να έχω συμπόνια πολύ πιο βαθιά από ποτέ. Να ακούω πραγματικά και να επικοινωνώ με έναν τρόπο που δεν χρειάστηκε ποτέ να το κάνω με τα άλλα παιδιά μου», λέει.
Η Ντακότα είναι 9½ χρόνων τώρα. «Έχασα τη μητέρα μου όταν ήμουν 10 χρόνων, από καρκίνο στο μαστό. Είναι σοκαριστικό να χάνεις τη μητέρα σου σε μικρή ηλικία. Η μαμά σου είναι το κέντρο. Τη χρειάζεσαι για όλα. Δεν θέλω να το νιώσει ποτέ η Ντακότα» είπε η Ρόζι.
Πρόσθεσε ακόμη ότι ο αυτισμός της κόρης της την ανάγκασε να δει τον κόσμο από μία εντελώς διαφορετική οπτική. «Είναι ένα δώρο από άλλη διάσταση. Τα πράγματα που ξέρει, η ικανότητά της να απορροφά πληροφορίες είναι απαράμιλλη. Μπορώ να τη φανταστώ να κερδίζει στο Jeopardy! κάποια μέρα. Αυτή με διδάσκει. Το να μπορώ να βλέπω τον κόσμο όπως εκείνη, για μένα, ήταν μια θαυμάσια μαγική εμπειρία. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχουμε η μία την άλλη», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια