Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Crossword Solvers Day / Ημέρα Επιλύσεων Σταυρόλεξων

Στις 8 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε την Εθνική Ημέρα Επιλύσεων Σταυρόλεξων με σχεδόν 50 εκατομμύρια ανθρώπους που τους αρέσει να λύνουν σταυρόλεξα.
#NationalCrosswordSolversDay
Η επίλυση σταυρόλεξων είναι ένα αγαπημένο χόμπι για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο δημοφιλές, που οι άνθρωποι που λύνουν ή γράφουν σταυρόλεξα έχουν το δικό τους όνομα – cruciverbalists! Σήμερα, θέλουμε να γιορτάσουμε όλους τους cruciverbalists στον κόσμο, καθώς και να ενθαρρύνουμε όλους να βρουν ένα σταυρόλεξο και να γίνουν επίσης λύτες!

Πόσο χρονών είναι τα σταυρόλεξα; 
Το σταυρόλεξο εισήχθη για πρώτη φορά στην εφημερίδα New York World το 1913 από τον δημοσιογράφο Arthur Wynne. Ήταν παραμονές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και ο Wynne έψαχνε για ένα νέο παιχνίδι για την ενότητα FUN στην εφημερίδα ως έναν τρόπο να απομακρύνει το μυαλό των ανθρώπων από τον επικείμενο πόλεμο. Ο Wynne ξεκίνησε δημιουργώντας ένα κενό πλέγμα αναζήτησης λέξεων. Κάθε πλέγμα συνοδευόταν από μια λίστα ενδείξεων για να χρησιμοποιήσουν οι αναγνώστες για την επίλυση των γραμμάτων. Το αρχικό παζλ ονομάστηκε « FUN's Word-Cross Puzzle » και βρέθηκε με ενδιαφέρον σε σχήμα διαμαντιού. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ένας συντάκτης έκανε ένα τυπογραφικό λάθος ονομάζοντας το παζλ "Cross-Word". Αυτό το διαγώνιο λάθος έγινε μια ιστορική αλλαγή του παιχνιδιού.

Οι πρώτες καταγραφές σταυρόλεξων έχουν βρεθεί ιστορικά ότι προέρχονται από την Αγγλία κατά τον 19ο αιώνα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους γρίφους ήταν εύκολο να λυθούν και συνήθως τυπώνονταν σε παιδικά βιβλία ή περιοδικά. Εν τω μεταξύ, οι Αμερικανοί μετέτρεπαν την επίλυση σταυρόλεξων σε χόμπι για ενήλικες. Σήμερα, οι λύτες σταυρόλεξων έχουν πολλές επιλογές για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους για παζλ, συμπεριλαμβανομένου του εορτασμού της Εθνικής Ημέρας Επίλυσης Σταυρόλεξων τον Δεκέμβριο κάθε έτους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια