Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Cocoa Day / Ημέρα Κακάο

Ροφήματα ζεστές σοκολάτες ☕☕ Hot chocolate drinks ΕΔΩ

Η ιστορία της σοκολάτας πηγαίνει πολύ πίσω στην αρχαιότητα, πολύ πιο πίσω από όσο γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Μπορεί να ήταν μέρος του πολιτισμού των Αζτέκων ήδη από το 1400 μ.Χ. Η ίδια η σοκολάτα βρέθηκε για πρώτη φορά από Ευρωπαίους εξερευνητές στη Νότια Αμερική, όπου την απολάμβαναν για εκατοντάδες χρόνια ακόμη και πριν από την άφιξή τους. 
Οι ερευνητές έχουν λόγους να πιστεύουν ότι ο λόγος που οι Αμερικανοί δεν ήρθαν νωρίτερα σε επαφή με την Ευρώπη είναι ότι δεν ήθελαν να μοιραστούν αυτό το απολαυστικό ρόφημα με τον υπόλοιπο κόσμο. Φυσικά, αυτό μπορεί να είναι υπερβολή….

Η πρώτη προέλευση της παρασκευής του κακάο σε ποτό εντοπίζεται στο 500 π.Χ. Ωστόσο, πολλοί αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτό είναι μόνο από τη στιγμή που μπορούν να το εντοπίσουν και ότι η κατανάλωση κακάο προηγείται ακόμη και εκείνης της αυγουστιάτικης κουλτούρας.

Φυσικά, η σοκολάτα εκείνης της εποχής θα ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που καταναλώνεται τώρα, καθώς η ζάχαρη δεν ήταν κάτι που είχε βρει ακόμα το δρόμο της προς την Αμερική. Αντίθετα, το ρόφημα ήταν πιθανότατα αρωματισμένο με βανίλια και συχνά με τσίλι και σερβιρίστηκε σε όλες τις θερμοκρασίες, ανάλογα με τη συνταγή που χρησιμοποιήθηκε.

Δεν είναι όλοι λάτρεις του κακάο με την πρώτη γεύση. Στην πραγματικότητα, οι Ισπανοί βρήκαν αρχικά τη γεύση του κακάο δυσάρεστη και αυτή που έπρεπε να αποκτήσει ένας ιδιώτης. Μόνο όταν εισήχθη στην Ευρώπη και είχε περάσει λίγο χρόνο εκεί ως ποτό πολυτελείας των πλουσίων, θα γλυκανόταν και θα εφευρέθηκε η σοκολάτα γάλακτος.

Χρειάστηκε μέχρι το 1828 για να παρασκευαστεί σοκολάτα σε σκόνη, και σε εκείνη τη λαμπρή στιγμή της γαστρονομικής ιστορίας, εμφανίστηκαν τόσο η μπάρα σοκολάτας όσο και το στιγμιαίο ζεστό κακάο.

Ακόμη και τότε, δεν ήταν για περισσότερα από εκατό χρόνια που ήρθαν σε σκόνη ζεστά ροφήματα κακάο που μπορούσαν να αναμειχθούν στο φλιτζάνι. Στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, ο Τσαρλς Σάνα παρήγαγε το προϊόν (δοκιμασμένο στα παιδιά του) που αργότερα θα γινόταν Ελβετική Μις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια