Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Giulia Tofana σκότωσε 600 συζύγους

πέθανε στη Ρώμη , 1651
Η Τζούλια Τοφάνα, έχει μείνει στην ιστορία ως μια σατανική γυναίκα που είναι υπεύθυνη για το φόνο περισσοτέρων από 600 ανδρών. Η δράση της τοποθετείται τον 17ο αιώνα.
Με τη φήμη που απέκτησε πελατεία από γυναίκες που ήθελαν να απαλλαγούν από τους κακοποιητικούς τους συζύγους ή από γυναίκες που ήθελαν να επωφεληθούν από την περιουσία που θα καρπώνονταν.
Έμαθε τα μυστικά του "επαγγέλματος" από τη μητέρα της που δηλητηρίαζε τους άνδρες στη Σικελία, και φυλακίστηκε και απαγχονίστηκε. Η Τζούλια Τοφάνα αναγκάστηκε να μετακομίσει στη Ρώμη γιατί κινδύνευε η ζωή της, αλλά δεν εγκατέλειψε τις συνήθειες της.
Ξεκίνησε να φτιάχνει καλλυντικά για της γυναίκες της καλής κοινωνίας, και σύντομα όταν βρήκε πρόσφορο έδαφος έπειθε τις γυναίκες που ήταν θύματα απιστίας ή ξυλοδαρμού να μείνουν χήρες.
Σε ένα μπουκαλάκι που είχε πάνω την εικόνα ενός Αγίου, τοποθετούσε ένα ακατέργαστο μείγμα αρσενικού, μολύβδου και του φυτού belladonna. Μετά έβαζε ανδρικό άρωμα και οι ανυποψίαστο σύζυγοι δηλητηρίαζαν κάθε μέρα τον εαυτό τους.
Τα συμπτώματα ερχόταν πολύ αργά, σε δύο εβδομάδες και έτσι οι γιατροί δεν υποψιαζόταν ότι πρόκειται για φόνο.
Όμως μία από τις πελάτισσΕς μετάνιωσε για το φόνο που επρόκειτο να κάνει και εξομολογήθηκε στον άνδρα της, την δράση της Τοφάνα και αυτός κάλεσε την αστυνομία.
Η Τοφάνα συνελήφθη και εκτελέστηκε μέσα σε ένα μήνα, υπό το φόβο λιντσαρίσματος από τον κόσμο. Πριν πεθάνει παραδέχθηκε 600 φόνους, χωρίς να δείξει τη παραμικρή μεταμέλεια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια