Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Charles Dow 1851-1902

Ο Τσαρλς Χένρι Ντάου ( / d aʊ / ; 6 Νοεμβρίου 1851 – 4 Δεκεμβρίου 1902) ήταν Αμερικανός δημοσιογράφος  που ίδρυσε την Dow Jones & Company μαζί με τον Edward Jones και τον Charles Bergstresser . 
Ο Dow συνίδρυσε επίσης την The Wall Street Journal η οποία έχει γίνει μία από τις πιο σεβαστές οικονομικές εκδόσεις στον κόσμο. Εφηύρε επίσης τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones ως μέρος της έρευνάς του για τις κινήσεις της αγοράς.
Ανέπτυξε μια σειρά αρχών για την κατανόηση και την ανάλυση της συμπεριφοράς της αγοράς που αργότερα έγινε γνωστή ως θεωρία Dow , η βάση για την τεχνική ανάλυση .
Σε ηλικία 30 ετών, έχοντας μετακομίσει στη Νέα Υόρκη τον προηγούμενο χρόνο για να δεχτεί μια πρόταση εργασίας, ο Ντάου παντρεύτηκε τη σύζυγό του Λούσι, η οποία είχε μια κόρη από προηγούμενο γάμο.
Το ζευγάρι δεν είχε δικά του παιδιά.
Το 1902, ο Dow άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ο Bergstresser ήθελε να συνταξιοδοτηθεί. Οι δυο τους πούλησαν τις μετοχές της εταιρείας στον Clarence Barron , τον ανταποκριτή τους στη Βοστώνη. 
Ο Dow έγραψε το τελευταίο του άρθρο τον Απρίλιο του 1902. 
Περίπου οκτώ μήνες αργότερα, στις 4 Δεκεμβρίου 1902, πέθανε στο σπίτι του στο 161 Lefferts Place, Μπρούκλιν , Νέα Υόρκη , σε ηλικία 51 ετών μετά από καρδιακή προσβολή. 
Ο Charles Dow ενταφιάζεται στο North Burial Ground στο Providence του Rhode Island .

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια